Racoon met rechts Maarten van Damme. FOTO BIBIAN BINGEN
Racoon met rechts Maarten van Damme. FOTO BIBIAN BINGEN Foto: Bibian Bingen

Racoon staat op Zeeland Nazomer Festival

MIDDELBURG - Racoon staat op het Zeeland Nazomer Festival.

VAN ONZE REDACTIE

Zaterdag 25 augustus staan de Zeeuwen op het Abdijplein in Middelburg. Dit najaar gaat Racoon de theaters in. Ze maakt een tournee langs ruim 30 zalen in het land. "De intimiteit van de theaters die zij zoeken met hun theatertour is te vergelijken met de unieke setting van het Abdijplein", zegt ZNF-directeur Henk Schoute.
Kaarten zijn te koop via de website van het Zeeland Nazomerfestival: www.zeelandnazomerfestival.nl.

Concert at Sea
Donderdag speelden de Goese muzikanten nog op Concert at Sea met hun Zeeuwse collega's van Bløf en het Zeeuws Orkest en eind april stond Racoon in een uitverkochte Ziggo Dome. Daar speelde de band voor het eerst met de nieuwe bassist Maarten van Damme. Hij heeft de plaats ingenomen van Stefan de Kroon, die vorig jaar besloot na twintig jaar te stoppen met de band.
De theatertour van Racoon staat in het teken van het laatste album 'Look ahead and see the distance'. De Goesenaren gaan onder meer naar Theater Carré in Amsterdam. "Vreemd genoeg kwam het er in het verleden nooit van. Deze keer viel de puzzel wel goed", heeft zanger Bart van der Weide gezegd over die locatie.[l]