Nieuwdorp wil inspelen op de klimaatverandering en gaat voor een klimaatneutrale straat. ARCHIEFFOTO
Nieuwdorp wil inspelen op de klimaatverandering en gaat voor een klimaatneutrale straat. ARCHIEFFOTO Foto:

Nieuwdorp gaat voor een klimaatneutrale straat

NIEUWDORP - De gemeente Borsele heeft een subsidie van 25.000 euro gehad om een plan van aanpak te maken voor een klimaatstraat in Nieuwdorp.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het project van de gemeente Borsele is één van de acht projecten die geld krijgen uit een landelijk stimuleringsprogramma. Met de 25.000 euro wil de gemeente een plan van aanpak maken om van de Prinses Margrietstraat op termijn een klimaatneutrale straat te maken. “We hebben deze straat gekozen, omdat het een straat is die door het hele dorp loopt en er allerlei huizen staan: huur, koop, rijtjeshuizen en vrijstaand”, zegt wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele.

Hij wil in gesprek met bewoners over welke maatregelen nodig zouden zijn in het licht van de klimaatverandering. Welke maatregelen dat kunnen zijn, wil Weststrate niet zeggen, want hij wil het bij de bewoners laten. “Maar we hebben een paar keer wateroverlast gehad en hittestress kan ook een probleem worden, mede door de bedrijven in het Sloegebied vlakbij. Ik denk dat een project als dit goed is voor de leefbaarheid van onze kleine kernen. Ik kan me voorstellen dat je als jong gezin graag in een klimaatneutraal dorp wilt wonen.”[l]