Agenda van 10-7-2018/18-7-2018

AGENDA

Dinsdag 10 juli

Panorama foto's Zeeuws Landschap

9:30 | Woonplaza BinnenUit

Vrijetijdsfotograaf Charles Linssen uit Goes exposeert het Zeeuwse landschap bij Woonplaza BinnenUit in Heinkenszand. De expositie laat naast enkele groot formaat foto's ook op een wand van 17 meter lengte een serie panoramafoto's zien van het Zeeuwse Landschap. De Goese oud-wethouder Charles Linssen heeft na het afsluiten van zijn bestuurdersperiode zijn fotocamera opgepakt en is gaan fotograferen. Hij heeft al enkele exposities en fotoboeken op zijn naam staan en na het meest recent verschenen fotoboek 'Buitengewoon Goes' is hij het Zeeuwse landschap ingetrokken om een serie panoramafoto's te maken. In juli is de expo te bekijken tijdens de openingstijden van Binnenuit.

Woensdag 11 juli

Expositie in dorpskerk

11:00 | Protestantse kerk

Ook deze zomer is de 15e -eeuwse dorpskerk te Hoedekenskerke is open voor bezichtiging met tentoonstelling "Diverse pluimages". Kleine olieverfschilderijen van Nederlandse (tuin)vogeltjes door Esther Meulblok (www.esthermeulblok.nl). Openingstijden: 11.00-16.30 uur, alle woensdagen in juli en augustus. En op: za en zo 8/9 september: Monumentenweekend; za en zo 29/30 september: Kunstroute in de Zak. Toegang is gratis. Info: www.hoedekenskerkeprotestantsekerk.nl - Kerkstraat 32 4433 AT Hoedekenskerke.

Opzwiepende golven in olieverf

12:00 | Gallery Maritime

Watertreder, expositie met opzwepende golven, water opspattende brandingen in olieverf en unieke schelpsculpturen t/m 31 juli in GalleryMaritime. Geer Huybers en Ludo van Well, exposeren hedendaagse maritieme verbeelding in Colijnsplaat, Voorstraat 45. GalleryMaritime: dagelijks open tussen 12.00-17.00 uur. Voor contact en afspraak: Dimp Nelemans, 0622591452. www.gallerymaritime.nl

Expositie Jopie Minnaard

13:00 | Nicolauskerk

In de Nicolauskerk in Wolphaartsdijk exposeert Jopie Minnaard haar schilderijen tot en met 11 augustus. Op zaterdag 14 juli is de kerk open en zal Jopie zelf aanwezig zal zijn. Haar werk is dan te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur.

Rondleiding

14:00 | Historisch Museum/VVV

Op elke woensdagmiddag in de maanden juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis stadsrondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. www.gildedebevelanden.nl.

Vrijdag 13 juli

Expositie 'Binding' en Beeldentuin

13:00 | Galerie G achttien 88

Galerie G achttien 88 toont van 13 juli t/m 29 juli werk van Ludmila Kalmaeva - ikonen; Irene Damminga - fotografie en Petra Bouman - porselein. Beeldentuin is t/m 30 september, Varia-Tria met objecten van: Maarten Franssen, Tilly Heijster, Wilma Vermeij, Marcel Koeleman, Theresia Simkens, Adriana Nichting, Tineke den Dulk. Tijdens de tentoonstellingen op vrijdag- en zaterdagmiddag 14.00-16.00 uur, na aanmelding, de mogelijkheid om zelf bezig te zijn met inspiratie uit de beeldentuin/natuur. Zowel de Galerie als de Beeldentuin zijn de laatste drie volledige weekends van de maand open op: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur én uiteraard op afspraak; Oude Polderdijk 2, 4435 RG Baarland, 0113 639209, www.g-achttien88.nl

Zaterdag 14 juli

PolderRommel Special edition

9:30 | Goese Polder

Zaterdag 14 juli verkopen bewoners van de Goese Polder tweede hands en zelfgemaakte spullen vanuit hun voortuin. Tijdens de PolderRommel special edition die plaatsvindt tussen 9:30-15:30 uur kunnen bezoekers op ruim 80 adressen in de wijk terecht, deze editie zijn er speciale prijzen die maximaal € 5,- per artikel bedragen. Voor de plattegrond met deelnemende adressen kijk u op de Facebookpagina PolderRommel.

Braderie

10:00 | Leger des Heils

Op zaterdag 14 juli wordt er een grote gezellige braderie gehouden op het terrein van het Leger des Heils, Leliestraat te Goes. Braderie begint om 10.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een demonstratie stoelenmatten en doggy dans. Tevens zijn er pannenkoeken en broodjes verkrijgbaar. De meubel en kledinghal is ook geopend! Komt u ook?

Marktconcerten

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

De komende week organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes weer twee marktconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Op zaterdag 14 juli speelt de organist van de St. Jacobskerk in Vlissingen en docent aan de Zeeuwse Muziekschool, Jos Vogel. Hij wordt daarbij vergezeld door Leonore van der Steenhoven op klarinet. Zij spelen muziek van verschillende componisten. Op dinsdag 17 juli geeft Jos Vogel weer een concert, nu als solo organist. Hij speelt dan barokmuziek van Dietrich Buxtehude, Anthoni van Noordt en Johann Sebastian Bach. Beide concerten beginnen om 13.30 uur, entree is gratis (met een collecte na afloop). www.muziekindegrotekerkgoes.nl

Zomerconcert Geerteskerk

15:00 | Geerteskerk

In de reeks Zomerconcerten tijdens Kerk Open is er zaterdag 14 juli een orgelconcert door de jeugdige organist Steven Knieriem. Hij speelt op het grote Hess-orgel oa het Concerto in D-moll van J.S. Bach, Fantasia in f-moll van W.A. Mozart en werken van Sigfrid Karg-Elert. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis. Na afloop koffie of thee, bijdrage voor onderhoud orgel is welkom.