FunFest biedt activiteiten voor iedereen. FOTO COBY WEIJERS
FunFest biedt activiteiten voor iedereen. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Jubilerend FunFest maakt zich op voor 'beestachtige' editie

‘Dompel je onder in droomwereld’

WOLPHAARTSDIJK – FunFest viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum met 'Welcome to the FunFest Zoo' op zaterdag 21 juli van 12.00 uur tot 00.00 uur.

DOOR JESSICA ROVERS

Net als voorgaande edities zullen tal van uitzinnige decors de Kunstwei transformeren in een droomwereld, waar bezoekers oren en ogen te kort komen. Verdeeld over vier areas kan men genieten van verschillende muziekstijlen waaronder funk, ska, rock 'n’ roll, house en techno. Naast muziek is er dans, theater en film en ook voor kinderen is van alles te doen.


Hokjesdenken
“Hokjesdenken bestaat niet op FunFest Outdoor”, stelt organisator Barre Verkerke. “Net als in dierentuinen heb je op FunFest veel belevingen bij elkaar. Zo hebben we een area 'ijs', een tempel, belevingsruimte en bestaat de mainstage uit een kooi. Er zit ook een dubbele laag in; niet alleen worden bezoekers uitgedaagd buiten kaders te denken, ook willen we dieren niet 'vastzetten' en zijn ze allemaal afwijkend van de realiteit. Bezoekers worden bovendien onderdeel van de act en er is een interactief decor dat door het publiek bediend kan worden.”

Verbinding
Naast een bomvol muziekprogramma met bands als Projekt Rakija, Zitakula, PEER, Wild May West, De Verborgen Bende, Tapharheejl en dj's Janick van Megroot en het Elektroniek-collectief, One Ear Bass, Djexunz en Marcellus is er poëzie door Poëziepier en theater door Kunstbende Zeeland. Volgens Verkerke is het de totaalbeleving die FunFest uniek maakt. “Het is bijzonder hoe breed de beleving wordt ingezet. Het is niet alleen visueel en muzikaal, maar op alle vlakken. Qua ruimte is het compact waardoor alles continu bij elkaar zit; waar je ook kijkt, alles is FunFest. Het extra podium dit jaar maakt de verbinding compleet. We horen van veel mensen dat het een van de mooiste festivals is en dat komt denk ik door de positieve vibe die door alles heen klinkt. De aandacht die de vrijwilligers aan de decors besteed hebben zie je er in terug. Op de grote festivals mis ik vaak een groepsgevoel. Met 1500 bezoekers zitten wij vol, maar dat is prima. We willen ook niet te veel bekende namen, maar willen dat mensen komen voor FunFest als festival.”

Droomwereld
Zo'n honderd vrijwilligers werken mee aan FunFest Outdoor 2018. “Dit jaar gaan we zelf ook honderd procent van het festival genieten. Met tien jaar ervaring hebben we alles onder controle. Ik ben heel dankbaar voor iedereen die geholpen heeft FunFest groot te maken. Het is zo bijzonder om te zien dat vrijwilligers echt FunFesters worden en aan één doel werken: bezoekers moeten hun ogen uitkijken. We draaien zonder winstoogmerk en proberen zo veel mogelijk te realiseren zodat de beleving zo compleet mogelijk is. FunFest is leuk voor iedereen van 0 tot 100 jaar die van alles houden. Bij ons wordt er 's middags al gedanst. Omdat je in een droomwereld bent, komen mensen veel sneller los. We hebben drie dagen festival in één dag gestopt en willen het liefst dat bezoekers de volle twaalf uur meepakken.”

Meer informatie
Kijk voor tickets en meer informatie op www.funfest.nu.