Ina en Koos van Duijn uit Hellevoetsluis komen graag in Goes. FOTO JESSICA ROVERS
Ina en Koos van Duijn uit Hellevoetsluis komen graag in Goes. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Je ligt hier in een schilderijtje'

GOES – De Goese Stadshaven is al vier decennia een populaire aanlegplek voor toeristen. De haven ligt weer vol met jachten en bootjes. Wie leggen er allemaal aan? In deze rubriek komen die mensen aan het woord. In deze eerste aflevering vertellen Ina en Koos van Duijn uit Hellevoetsluis.

DOOR JESSICA ROVERS


Het varen zit Koos van Duijn als oud-marineman in het bloed. Samen met zijn vrouw Ina varen ze al heel wat jaren in binnen- en buitenland. Dit jaar stond eigenlijk Engeland op het programma, maar ze besloten dichter bij huis te blijven, omdat Ina mantelzorger is. “We zijn vaker in Goes geweest”, vertelt het paar. “Het is hier altijd gezellig en Cor de havenmeester is een geweldig goede gastheer. Hij zorgt echt voor je en is een goed mens."

Shoppen
Wat Koos en Ina, naast de gezelligheid, met name aanspreekt in Goes zijn de historisch panden die de haven omringen. “Je ligt gewoon in een schilderijtje. In bijvoorbeeld Zierikzee is het ook mooi, maar nergens lig je zoals hier. Dat vinden wij uniek."

'Cor de havenmeester zorgt echt voor je'

Ook over het winkelaanbod is het stel erg te spreken. “We blijven hier een midweek. Vorig jaar was er bij de Grote Kerk een leuk museum. Omdat ik last van mijn knie heb, ben ik nu wat beperkter”, vertelt Ina. “Ik strompel wat rond, maar het is supergezellig en we komen hier ook om te shoppen. De helft van mijn garderobe komt hier vandaan. Het is alleen jammer dat er geen watersportwinkel is.”

Vrijheid

Na Goes varen Koos en Ina naar Yerseke en daarna gaan ze weer naar huis. “We varen al heel lang en zijn onder andere in Scandinavië en Frankrijk geweest. De faciliteiten in Zeeland zijn goed. Voor ons is varen een stukje vrijheid en we vinden het leuk om mensen te ontmoeten. Ook is het leuk om mensen na een jaar weer tegen te komen. We gaan lekker samen borrelen en genieten van de vakantie.” [l]