Familie Mouton dineert in de stadshaven. FOTO JESSICA ROVERS
Familie Mouton dineert in de stadshaven. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'We zijn hier met open armen ontvangen'

GOES - De Goese stadshaven is al vier decennia een populaire aanlegplek voor toeristen. De haven ligt ook deze zomer weer vol met jachten en bootjes. Wie leggen er allemaal aan? In deze rubriek komen zij aan het woord. De derde aflevering gaat over de Belgische familie Mouton.

DOOR JESSICA ROVERS

Het Belgische echtpaar Geert en Marjan Mouton woont in Aalter en vaart al decennia lang regelmatig naar Goes. “We komen hier bijna elk jaar en vroeger, toen onze tweeling nog klein was, wel vijf, soms zes keer per jaar", vertelt Geert Mouton. "Tot voor kort gingen we altijd met z'n vieren, maar dit jaar is alleen Bjarne mee."


Dichtbij

Het mooie aan de haven van Goes is dat die zo dicht bij het centrum ligt, vindt Geert. “Alles is dichtbij: de Grote Markt, de winkels." Ook de rust die Mouton ervaart in en om de stadshaven van Goes vindt hij prettig. "Het is een heel rustige omgeving. Voor ons is het verlof als we hier komen.”


Uit eten
Mouton vertelt dat hij en zijn gezin alle musea in Goes en omgeving hebben bezichtigd en alle stadswandelingen al ondernomen.

Ze komen tegenwoordig dan ook vooral voor de rust en gezelligheid komen. “Het is hier echt genieten. We koken nooit aan boord en gaan elke avond uit eten. We blijven hier nu drie nachten en gaan dan naar het Volkerak. We varen tot aan de Biesbos en gaan dan weer terug."

Sluizen
In totaal is de familie Mouton zo'n veertien dagen onderweg. "We varen ook in België, maar driekwart van de tijd zijn we toch in Nederland. Nederland heeft alle voorzieningen. Er is een vlotte bediening van sluizen en bruggen. Overal waar je komt, voel je je welkom. Ook in Goes word je door de havenmeester met open armen ontvangen.”

Water

Zoon Bjarne weet niet beter dan dat de vakantie van de familie Mouton altijd in Zeeland gevierd werd. “Ik ben vanaf dat ik in de Maxi Cosi zat mee geweest. Ik herinner mij niet anders dan dat we elke zomer naar hier komen. Het is heel leuk om hier te verblijven. Je hebt niet alleen het mooie water, maar ook de cultuur en het eten. Elke morgen eet ik een Zeeuwse bolus", vertelt Bjarne.

'Wij vinden de vrijheid en de rust hier fantastisch'

“We komen hier vooral om havens aan te doen en om een beetje te verkennen en te genieten. De vrijheid en de rust hier zijn fantastisch”, vult Geert aan. “We zijn wel eens met de camper naar Duitsland geweest, maar dat liep uit op een teleurstelling. Geef ons maar het water. Dat is echt ons ding. Onze zoon heeft ook zijn brevet gehaald, dus we hopen ooit met hem te mogen meevaren.” [l]