Excursie Verdronken Land van Zuid-Beveland
Excursie Verdronken Land van Zuid-Beveland Natuurmonumenten

Uitdagende natuurtochten in Verdronken Land van Zuid-Beveland

GOES - Natuurmonumenten houdt in augustus en september uitdagende natuurtochten over slikken en schorren in natuurgebied het Verdronken Land van Zuid-Beveland. Met een gids baan je een weg door het uitgestrekte en robuuste Oosterschelde landschap dat twee keer per dag droog valt.

Een uitdagende tocht door geulen, over slikken en schorren in een gebied waar je normaal niet mag komen. Het Verdronken Land van Zuid-Beveland ligt in het zuidoostelijk deel van de Oosterschelde en maakt onderdeel uit van het grootste en natste nationale park van Nederland. De geschiedenis van het voormalige getijdenhaventje Rattekaai vormt het beginpunt van de excursie.

Landschap in beweging

Boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten: “Voortdurend is de Oosterschelde in beweging, dag en nacht en in weer en wind. Wie even de tijd neemt, ervaart dit aan den lijve. Je beleeft de Oosterschelde zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Maak kennis met zilte planten als zeekraal, lamsoor en Engels slijkgras. Ontdek welke vogelsoorten er langs de waterlijn trippelen en op het schor leven. Kom meer te weten over de verdronken dorpen in de Oosterschelde en over de dynamiek van slik, wind en water die dit Verdronken Land hebben gevormd.”

Tips van de boswachter: trek laarzen aan; trek oude kleren aan; neem je verrekijker mee. Deze tocht gaat door geulen en over slikken en schorren. Om deel te nemen is het belangrijk om goed ter been te zijn. Daarbij is een goede conditie belangrijk.

Data: Dinsdag 21 augustus 18.45-21.45 uur; zondag 16 september 14.00-17.00 uur; zaterdag 29 september 13.00-16.00 uur. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda [l]