Zeeuws Jongerenkoor afdeling Walcheren
Zeeuws Jongerenkoor afdeling Walcheren Walchers Jongerenkoor

Groot Zeeuws Jongerenkoor van start: nieuwe leden worden welkom geheten

GOES - Drie prachtige concerten in de grote kerk van Goes, en de Nieuwe kerk te Middelburg, en de Koorkerk te Middelburg. Dat is kort samengevat wat het Groot Zeeuws Jongerenkoor gaat doen.

Het inmiddels 100-leden tellende jongerenkoor o.l.v. Peter Wildeman gaat in september van start in Middelburg, Goes en Waarde. Het koor studeert voor 2 thema’s, het eerste thema omvat herdenkingsliederen betreffende het 100-jaar SGP concert in de Nieuwe kerk van Middelburg op vrijdag 2 november. Tijdens deze bijeenkomst zal Mr. Kees van der Staaij spreken. De andere liederen omvatten een gloednieuw oratorium! Het Oratorium Immanuël maakt een brug tussen oude klassieke koorwerken en hedendaagse kerstliederen. Zo komen Händel en Vivaldi dichtbij hedendaagse componisten als Brandwijk en Kramer te staan. De kerstconcerten worden gehouden in de Grote kerk van Goes en de Koorkerk van Middelburg.

Tijdens de concerten werken er bekende beroepsmusici mee, het bekende Amsterdamse orkest van Robert Cekov, Pianist Joost van Belzen, en dirigent Peter Wildeman, en diverse andere solisten. Leeftijd is 15-49 jaar. Opgeven kan nog via de website www.peterwildeman.nl. [l]