De Hobbyisten is één van de bans die speelt op het Stoppelfeest. FOTO JEROEN VAN OPSTAL
De Hobbyisten is één van de bans die speelt op het Stoppelfeest. FOTO JEROEN VAN OPSTAL Foto:

'Het is een uit de klauwen gelopen dorpsfeest'

GEERSDIJK - Aan de Geersdijkseweg vindt zaterdag voor de zesde keer het Stoppelfeest. Naast optredens van The Limit, Glorious Defenders of the Malt, Bandover en De Hobbyisten beklimmen de Hottub Heroes het toneel. Ook is DJ Patrick weer van de partij. Voor kinderen is er een indianendorp met springkussens en schmink. Bovendien kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken.

DOOR JESSICA ROVERS

Bestuurslid Wesley de Haze van Soos de Vaete laat weten dat er naast twee tenten dit jaar voor het eerst een buitenpodium is. “Het is hetzelfde concept als voorgaande edities. Omdat we van oorsprong een jeugdvereniging zijn, vinden we het belangrijk dat er ook voor de jeugd veel te doen is. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een cowboy- en indianendorp.”

Volgens De Haze wil de organisatie altijd een zo afwisselend mogelijk programma aanbieden. “Normaal gesproken hebben we alleen lokale bands en muzikanten die optreden, maar dit jaar zijn de Hottub Heroes afsluiter. Het is een band ook op grote festivals staat, waaronder de Zwarte Cross. Daar hebben we ze ontdekt.”

Naast de programmering is de doelgroep breder geworden. “Vorig jaar hadden we rond de 700 bezoekers. Dit jaar verwachten we weer zoiets. We kunnen nog groeien, maar er is wel een maximum omdat het een klein eiland is. De afgelopen twee jaar zien we dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Kwamen er eerst vooral mensen van Noord-Beveland, nu zien we dat het meer buiten Noord-Beveland is gaan leven.”

Trots

Als het aan De Haze ligt, gaat de organisatie van het festival op dezelfde voet verder. “We organiseren het hele jaar activiteiten, maar het Stoppelfeest is de grootste. Er werken zo'n 60 vrijwilligers mee. Daar zijn we best trots op. Geersdijk telt maar 300 inwoners en met dit evenement zetten we het dorp echt op de kaart. Kleinschaligheid blijven we belangrijk vinden. De sfeer willen we waarborgen. We steken veel tijd in de aankleding van het festival met bijvoorbeeld mooie hoekjes en gekke borden met teksten. Het is een uit de klauwen gegroeid dorpsfeest, met een divers aanbod qua muziek. De sfeer is top.” Kaarten zijn aan de kassa te koop en kosten vijf euro. Kinderen mogen gratis naar binnen. Meer op www.soosdevaete.nl.[l]