Een groot deel van Shirley's kids tijdens een uitvoering. FOTO MARCEL DE LANGEN
Een groot deel van Shirley's kids tijdens een uitvoering. FOTO MARCEL DE LANGEN Foto: Marcel de Langen

'Het is een droom die is uitgekomen'

GOES - Dit jaar is het tien jaar geleden dat Shirley Kleij haar dansschool heeft opgericht. De lessen bestonden in het begin voornamelijk uit streetdance en klassiek, maar het lesaanbod is gegroeid tot een breed scala aan bewegingsvormen met onder meer moderne dans, zumba, bokwa en pilates. Hier komen binnenkort een trampoline- en een drumstick workout bij.

DOOR JESSICA ROVERS

Volgens Shirley is het brede aanbod kenmerkend voor haar dansstudio. "Ik wil zoveel mogelijk vormen van bewegen aanbieden voor jong en oud. In de toekomst ga ik het allemaal nog breder trekken en verder uitbreiden. Naast het reguliere lesaanbod zou ik graag evenementen organiseren, zoals bootcamps of dansestafettes. Ik begeleid mensen nu al bij hun bruiloftsdans, maar wil mij ook inzetten op het gebied van weddingplannen."

'Klassiek was niet mijn ding'

De nadruk zal volgens Shirley altijd op het dansen blijven liggen, want dat is, naar eigen zeggen, haar passie. Ze begon met stijldansen toen ze tien jaar was. Ze heeft in Tilburg de dansacademie gedaan. "Op mijn 17e ben ik in Goes begonnen met lesgeven. Na mijn opleiding ben ik voor mijzelf begonnen in Haarlem en omstreken. Op een gegeven moment kwam ik terug naar Zeeland en ben toen les gaan geven bij verschillenden dansscholen op Walcheren en Zuid-Beveland. In Goes gaf ik les in gymzalen. Toen kwam de mogelijkheid voorbij om mijn huidige lesruimte te huren. Op 5 september 2008 ben ik in de Frambozenstraat begonnen. Ik geef ook lessen in Nieuwdorp en 's-Heer Arendskerke."

Academie

Een eigen dansschool is iets dat Shirley altijd heeft gewild. "Het was mijn droom. Op de dansacademie heb ik destijds voor de richting jazz en hedendaagse dans gekozen. Klassiek was niet mijn ding. Omdat dit de basis is voor alle dansvormen, heb ik wel docenten in dienst die klassieke dans onderwijzen. Ik denk dat de studio de afgelopen jaren, naast een groei in leden en aanbod, ook kwalitatief een ontwikkeling heeft doorgemaakt."

Bijzonder

Shirley geeft zelf twintig uur les. "Ik geef alle lessen, behalve klassiek en modern. Ik vind alles leuk en zie mijzelf als een soort entertainer als ik lesgeef. Het contact met de leerlingen maakt mijn werk heel bijzonder. Het is zo mooi om te zien hoe zij in een jaar kunnen groeien. Stille kindjes die in het begin bang zijn of faalangst hebben, bloeien stapje voor stapje op." De dansstudio doet veel mee aan wedstrijden en ze treden veel op. "We willen dit jaar nog meer naar buiten treden. In het kader van het jubileum nemen we dit jaar met alle 400 leerlingen een lipdub op bij Dirk van den Broek. In juni hebben we bovendien een speciaal optreden in de buitenlucht."[l]