Agenda van 29-8-2018/8-9-2018

AGENDA

Donderdag 30 augustus

Lezing Schaduwtuin

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Donderdag 30 augustus organiseert Groei en Bloei afd. Goes een lezing over de Schaduwtuin. Cor van Gelderen van PlantenTuin Esveld vertelt over de planten die niet van hele dagen zon houden. Er blijkt een verassend grote keuze te zijn in kleur en bloeitijd. Als de juiste plant maar op de juiste plek schaduw komt te staan wil iedereen wel een schaduwtuin. Om het allemaal nog eens na te lezen neemt hij boeken mee voor de verkoop. De lezing begint om 20.00 uur in het dorpshuis van 's Gravenpolder.

Zaterdag 1 september

Garage sale

9:00 | Diverse wijken Goes

Garage Sale: Zaterdag 1 september wordt er van 9.00 tot 17.00 uur een Garage Sale route gehouden. Deelnemers van Het Goese Meer, Goese Diep en Wilhelminadorp openen hun garage/schuurdeur om allerhande gebruikte maar ook nieuwe artikelen en kunstobjecten aan te bieden tegen een redelijke prijs. De deelnemerslijst/plattegrond vindt u aan het begin van de wijk. Bewoners die zich nog willen aanmelden kunnen dit doen voor 27 augustus via G.Rooze@kpnplanet.nl

Rommelmarkt

10:00 | Ruilwinkel Goes

Zaterdag 1 september is er weer een gezellige rommelmarkt bij de Ruilwinkel in Goes aan de couwervestraat 2. De Ruilwinkel is deze zaterdag ook geopend. De rommelmarkt en winkel gaan om 10.00 uur open. De inname sluit om 14.30 en de winkel en rommelmarkt sluiten om 15.00 uur.

Schaken, elke maandag

11:15 |

In Kruiningen start de schaakvereniging De Zwarte Dame vanaf maandag 3 september weer met de wekelijke schaakavonden. De Zwarte Dame is een gezellige vereniging die een regiofunctie vervult voor de gemeenten Reimerswaal, Borsele en Kapelle. Verder komt een aanzienlijk deel van onze leden uit Goes en omstreken. We bestaan al meer dan 50 jaar en hebben momenteel 34 leden. We spelen vanaf maandagavond de 3e september onze eerste schaakpartij in “Ons Dorpshuis”, Berghoekstraat 3, 4416 BJ te Kruiningen. De zaal is open om 19.30 uur. Onze vereniging kent een brede opbouw in schaakniveau. Zo zullen niet alleen beginnende schakers tegenstanders treffen waar ze van kunnen winnen, ook gevorderde schakers vinden er tegenstanders op hun niveau. Zin om eens te komen schaken? Kom dan gerust een avondje langs op onze clubavond. U kunt een keer of 4 komen spelen en dan pas beslissen of u ook lid wilt worden van onze vereniging. We beginnen de partijen om 19:45 uur. https://dezwartedame.nl

Expositie 'Bijbelse beelden'

13:00 | Cultuurhuis

Expositiegalerij in het Cultuurhuis, Westwal 45 te Goes. 1 t/m 29 september. Expositie: selectie uit een serie van 30 schilderijen "Bijbelse beelden" van Mathisse Arendsen (Arnhem 1948). Woonachtig te Goes, atelier houdende in "Atelier Het Raadhuis" te 's Heer Arendskerke. De officiële opening is zaterdag 1 september om 15.00 uur door Sarah Arendsen (dochter Mathisse) en wordt muzikaal omlijst door Raven Arendsen (kleinzoon Mathisse, 12 jaar) op gitaar. Zie ook www.kunstingoes.nl

Keltische muziek in Kortgene

20:00 |

De Keltische folkformatie “Windbroke” toert dit jaar langs veertien historische kerken. Op zaterdag 1 september komt de band hiervoor naar de Niclolaaskerk van Kortgene.
Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de folkband Windbroke! De kenmerkende luister-folk die de groep speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie.
Aanvang 20:00 uur. Entree €10. Voorverkoop en reservering verloopt via de website van de band www.windbroke.nl.

Keltische muziek in Kortgene

20:00 |

De Keltische folkformatie “Windbroke” toert langs kerken en speelt 1 september in de kerk van Kortgene.
Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, grote liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Zeeuwse folkband Windbroke! De kenmerkende luister-folk die windbroke speelt komt uit streken die ooit zijn beïnvloed door de Kelten Dit levert een afwisselend programma op van verhalende liederen en instrumentale nummers Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. 1 september 20:00 uur, Kerkgang 2, 4484 CT Kortgene. Voorverkoop en reservering www.windbroke.nl.

Bingoavond

20:00 | Wijkgebouw de Westkant

Zaterdag 1 september organiseert de wijkvereniging Goes-West een bingoavond met mooie prijzen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, vanaf 20.00 uur gaat de bingo van start. De bingoavond wordt gehouden in wijkgebouw de Westkant, Evertsenstraat 15 in Goes. Voor meer informatie www.wijkvereniginggoeswest.nl

Dansavond

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Dansavond: Zaterdag 1 september houdt OntspanningsVereniging 'Amicitia' (OVA) weer een dansavond in het dorpshuis Ons Dorpsleven, Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ. Johan verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Maandag 3 september

Gratis cursus 'Klik en Tik'

9:30 | Bibliotheek

In de Bibliotheken Kruiningen en Goes worden op respectievelijk 21 augustus en 3 september de gratis cursus 'Klik en Tik, het internet op' gegeven. Het programma is voor mensen die moeite hebben met computers en internet. Doel is om hen hiermee vertrouwd te maken. Interesse? Bibliotheek Kruiningen: de cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van 10.00-12.00 uur, en start op dinsdag 21 augustus en vervolgens 28 augustus, 4 en 11 september. De locatie is de Bibliotheek Kruiningen, Brouwerijstraat 1. Bibliotheek Goes: de cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van 9.30-11.30 uur, en start op maandag 3 september en vervolgens 10, 17 en 24 september. De locatie is de Bibliotheek Goes, Oostwal 34. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562626.

Inloopmorgen

10:00 | Geerteshuis

Iedere eerste maandag van de maand, nu dus 3 september, wordt er inloopmorgen gehouden voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Om 10 uur staat de koffie klaar in het Geerteshuis in de Jachthuisstraat. Toegang is gratis. Kleine bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

Dinsdag 4 september

Winterkledingbeurs

15:00 | Buurthuis De Pit

Winterkledingbeurs: in Buurthuis De Pit, Appelstraat 2A, Goes. Verkooptijd is veranderd let op: Dinsdagmiddag van 15.00-17.00 uur. Dinsdagavond van 19.00-21.30 uur. Kinderkleding vanaf maat 86 t/m 176. Dameskleding vanaf maat S t/m XXL. Kinderschoenen vanaf maat 20 t/m 35. Damesschoenen vanaf maat 36 t/m 42. Speelgoedin allerlei soorten en maten. Ook schoenen in allerlei soorten en maten. Voor info en inschrijfnummer: Katinka Leloux - katinkaleloux@kpnplanet..nl 0113 218439. Pimmie Goovers - pimgoovers@kpnmail.nl tel 0113 214663 of 06 33718965.

Woensdag 5 september

Expositie 'Bijbelse beelden'

13:00 | Cultuurhuis

Expositiegalerij in het Cultuurhuis, Westwal 45 te Goes. 1 t/m 29 september. Expositie: selectie uit een serie van 30 schilderijen "Bijbelse beelden" van Mathisse Arendsen (Arnhem 1948). Woonachtig te Goes, atelier houdende in "Atelier Het Raadhuis" te 's Heer Arendskerke. De officiële opening is zaterdag 1 september om 15.00 uur door Sarah Arendsen (dochter Mathisse) en wordt muzikaal omlijst door Raven Arendsen (kleinzoon Mathisse, 12 jaar) op gitaar. Zie ook www.kunstingoes.nl