IDA, het laatste visserschip van Colijnsplaat ?
IDA, het laatste visserschip van Colijnsplaat ? GalleryMaritime

Zee-Rafeling, expositie van 'en plein air' schilders

COLIJNSPLAAT - Velen keken over de schouders mee bij de kunstschilders in Colijnsplaat. GalleryMaritime Colijnsplaat organiseerde En Plein Air schilderen. Gedurende twee dagen werd het huidige aanzicht van de oude (vissers) haven Colijnsplaat door 7 maritieme kunstenaars op doek en papier vastgelegd.

Er werd volop ‘over de schouder meegekeken’ door kunstspoor volgers, voorbijgangers, toeristen, Colijners, kunstliefhebbers en amateurs. Die belangstelling bezorgde de beeldende kunstenaars veel energie en inspiratie en leidde tot unieke verbeelding van het Colijnsplaatse havenaanzicht waar op de grens van water en land binnenkort het bijzonder samengaan van beroepsvissers, visveiling en pleziervaart zal ophouden te bestaan. De vissersschepen gaan vertrekken, de watersporters en plezier- vaarders zullen in aantal en activiteit toenemen. ‘Times are a chainging’.

Het resultaat dat de beeldende kunstenaars -na het buiten schilderen- bij GalleryMaritime aan de Voorstraat achterlieten is meer dan tien schilderijen in olieverf, pasteltekeningen, potlood en pentekeningen. Deze verbeeldingen van de haven Colijnsplaat zijn ingelijst, te bezichtigen en te koop in GalleryMaritime tijdens de expositie Zee-Rafeling in de maanden september/oktober 2018.

Reserveren van werk kan via info@gallerymaritime.nl

GalleryMaritime, Voorstraat 45, tel. 06-22591452, dagelijks geopend 12.00-18.00 uur. Gratis entree en parkeren. [l]