Arjen Pouwer aan het werk.
Arjen Pouwer aan het werk. Marjan Pouwer

Ervaar 'De stilte' in Grote Kerk Goes

GOES - Vrijdag 7 september opent in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes een kortdurende expositie met werk van zes beeldend kunstenaars. Het thema 'De stilte' komt in ieders werk naar voren.

Onder meer drie kunstenaars uit Zuid-Beveland laten hun werk zien. Adri Geelhoed uit ’s-Heer Hendrikskinderen toont een uitgebreide serie landschappen die hij schilderde met als onderwerp de bedreigde Hedwigepolder. Het is een schilderkunstig protest maar tevens een Hommage aan de Hedwige. Leendert Houtekamer uit Goes laat realistische vrouwenportretten in gips zien, die een verstilde indruk maken. Arjen Pouwer uit Heinkenszand maakt potten en schalen van klei die hij eigenhandig uit de Zeeuwse bodem haalt en vervolgens bewerkt. Daarnaast doen Els van Baarle (Dreischor), Jan Kettelerij (Tholen) en Glenn Priester (Hoofdplaat) mee.
Bij de opening van de expositie op 7 september om half vier draagt dichter Hans Dingemanse voor uit eigen werk. Muziek is er van Cor Coppoolse (cello) & Irene Bossier (viool).

Wanneer
Op Open Monumentendag 8 september is de expositie te bezichtigen van 10-17 uur. Daarna van maandag 10 tot zaterdag 17 september van 13-17 uur. Toegang is gratis. Bij de expositie is een catalogus gemaakt. De expositie wordt georganiseerd door Atelier Hedwige en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Boone en Stichting Cultuurfonds Zeelandia. [l]