Activiteiten Bondenberaad Groot Goes

GOES - De gezamenlijke Goese ouderenbonden, verenigd in het Bondenberaad Groot Goes, hebben voor de komende weken twee activiteiten op stapel staan.

De eerste is een voorlichtingsmiddag op woensdag 19 september. in De Spinne aan de Joseph Lunslaan 7. Deze middag staat in het teken van de ouderenhuisvesting in de gemeente Goes. De bijeenkomst wordt op verzoek van het BBGG verzorgd door de gemeente Goes en de woningcorporatie RWS uit Goes.

Huisvesting

Aan het gemeentebestuur is gevraagd hoe zij het ambitieuze collegeplan 2018-2022 denkt te verwezenlijken op het gebied van huisvesting voor ouderen. In het plan staat wel dat aandacht besteed wordt aan een goed vestigingsklimaat voor bedrijven, maar de ouderenbonden vragen zich af wat het gemeentebestuur denkt te doen aan ouderenhuisvesting.

Bouwplannen

RWS is gevraagd naar de bouwplannen in de gemeente Goes, maar ook in Reimerswaal en Kapelle, waar ook leden van de Goese ouderenbonden wonen. Een ander onderwerp is de vraag of er voor ouderen alleen maar appartementen gebouwd worden of ook gelijkvloerse woningen (met een tuint(je). Ook is er gevraagd of er nog sociale woningbouw komt en wat de huurprijzen daarvan ongeveer zullen zijn. Ook het inschrijfsysteem voor een woning en de problemen voor de ouderen daarbij komt aan bod en ook of er ook levensloopbestendig wordt gebouwd.

Natuurlijk is er die middag, die om 14.00 uur begint, ook volop gelegenheid om vragen te stellen.

Tweede bijeenkomst

De tweede bijeenkomst is op 10 oktober in het Wilhelminahuis in Wilhelminadorp, die om 14.00 uur begint en de jaarlijkse bijeenkomst is voor behoeve het leggen van contacten en uitbreiding van het sociale netwerk van de ouderen.

Tijdens deze middag treedt de coverband B4 op met muziek uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Te horen zal o.a. zijn muziek van Cliff Richard, Elvis Presley, The Rolling Stones, The Shadows, Chuck Berry en nog veel meer bekende artiesten uit die tijd.

Deze middag heeft dan ook de naam: "Rock around The Sixtees" gekregen. De muziek wordt verzorgd door de Coverband B4, die bestaat uit 4 muzikanten van gemiddeld 68 jaar en die hun sporen in andere bands uit die jaren dubbel en dwars verdiend hebben.

Dankzij een subsidie van de Stichting Sam Boone is de toegang gratis, maar men moet zich dan wel vóór 1 oktober aanmelden op een van de volgende adressen:

H.Hoogerland, tel. 228525,e-mail hwhoog@zeelandnet.nl of Th. Snel, tel. 223039 of e-mail tabsnel@zeelandnet.nl Er is plaats voor rond 200 bezoekers. [l]