Gezamenlijke aanpak voor infrastructuur Borsele West

HEINKENSZAND - De vijf wegbeheerders pakken de komende jaren samen de infrastructuur van het westen van Borsele aan. Hiervoor brengen zij in samenspraak met bewoners de knelpunten in kaart.

DOOR BRITTA JANSSEN

“De verkeerssituatie in Borsele is drastisch veranderd”, licht de Borselse wethouder Arno Witkam de samenwerking tussen de gemeente Borsele, provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen, North Sea Port en Westerscheldetunnel toe. Hij doelt hiermee onder meer op de verdubbeling van de Sloeweg (N62) en de nieuwe aansluitingen op de snelweg A58. “Daarnaast roept knooppunt De Drie Klauwen bij Nieuwdorp en ’s-Heerenhoek vragen op over eventuele aanpassingen.” En er staan nog meer ontwikkelingen op stapel, zoals de Central Gate bij De Drie Klauwen, een servicelocatie voor onder meer vrachtverkeer.
De vernieuwingen beïnvloeden de rijroutes en ontsluiting van Borssele en ’s-Heerenhoek. De wegbeheerders gaan gezamenlijk aan de slag met de leefbaarheid, bereikbaarheid, verkeersveiligheid en economische ontwikkeling. Hiervoor zijn mogelijk grote projecten nodig en die kunnen door de samenwerking op elkaar worden afgestemd.

Dorpsraden
De komende anderhalf jaar vinden verschillende studies plaats. Hierbij worden ook bijvoorbeeld dorpsraden betrokken. “We willen in december 2019 een gezamenlijke mobiliteitsvisie met uitvoeringsplan presenteren.” [l]