AGENDA

Beelden en schilderijen

13:00 | Galerie Luctor

In de maand september biedt Galerie Luctor ruimte aan twee kunstenaars. Marten Groen (Boxtel) komt met een aantal (grote) beelden in cortenstaal. Nauwgezet en met preciesie maakt hij zijn monumentale constructies. John Groenewegen van der Weiden exposeert schilderijen. Zijn onderwerpen zijn Zuid- en Noord-Bevelandse landschappen. De dubbel-expositie wordt geopend op zaterdag 4 augustus, 15.00 uur. Openingstijden van de galerie zijn op vrijdag tot en met maandag, van 13.00 tot 19.00 uur. Adres: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

Expositie schilderijen met als thema geestig spel

9:00 |

Tot en met 31 oktober exposeert Riny van der Borgt uit Heinkenszand als laatste in 't Westlicht, Singelstraat 7, Goes. Want zoals we hebben vernomen via de pers, wordt de voormalige Pastorie overgenomen door Slot Oostende. 't Westlicht vertrekt naar hopelijk een mooie stek in het centrum van Goes. In de expositie met als thema "Geestig spel" laat Riny door verschillende schildertechnieken en materialen zijn creativiteit de vrije loop. De schilderijen hebben een eigen verhaal, een eigen sfeer en zijn zeer gevarieerd. Openingstijden: maandag van 13.00-17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.

Expositie 'Bijbelse beelden'

13:00 | Cultuurhuis

Expositiegalerij in het Cultuurhuis, Westwal 45 te Goes. 1 t/m 29 september. Expositie: selectie uit een serie van 30 schilderijen "Bijbelse beelden" van Mathisse Arendsen (Arnhem 1948). Woonachtig te Goes, atelier houdende in "Atelier Het Raadhuis" te 's Heer Arendskerke. De officiële opening is zaterdag 1 september om 15.00 uur door Sarah Arendsen (dochter Mathisse) en wordt muzikaal omlijst door Raven Arendsen (kleinzoon Mathisse, 12 jaar) op gitaar. Zie ook www.kunstingoes.nl

Donderdag 13 september

Carillonconcert

19:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Zomeravondconcert: Op donderdag 13 september bespelen Studenten van de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denijn" te Mechelen het carillon in de toren van de Grote- of Maria Magdalena Kerk te Goes. Het zomeravondconcert is van 19.30 tot 20.30 uur. De beste luisterplaats is de Manhuistuin, ingang Singelstraat, waar tevens het programma te verkrijgen is.

Zaterdag 15 september

Rommelmarkt

9:00 |

Op zaterdag 15 september a.s is het rommelmarkt t.b.v. van muziekvereninging de Echo en O&U. De rommelmarkt vindt plaats in het Wilhelminahuis, Brugstraat 4 in Wilhelminadorp van 9.00 tot 13.00 uur. Overdekt, dus geen last van eventueel slecht weer. Mooie spullen voor kleine prijsjes! Ook nog nieuwe spullen. Dus komt allemaal eens langs om te snuffelen, er is vast wel iets voor u bij.

Dansavond voor paren en alleenstaanden

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 15 september 20:00 uur: Dansavond voor paren en alleenstaanden in wijkgebouw de Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes.

Zondag 16 september

Oecumenische bieeênkomst

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zondag 16 september is er een 'oecumenische bieeênkomst' in 't Kerkje van Ellesdiek. Op deze derde zondagmiddag van september starten we weer met de maandelijkse oecumenische bijeenkomsten met een Zeeuws dialect als voertaal. De overdenking wordt verzorgd door Ria Keijzer-Meeuwse in het dialect van Zuid-Beveland. Het thema is: 'Zie je wè'. De bekende zangeres van het Zeeuwse lied Anja Kopmels zal die middag meewerken. De bijeenkomst begint om 14.30 uur. De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor de stichting Cornel Ngaleku Children Centre in Tanzania en voor de onkosten van 't Kerkje.

Maandag 17 september

Auris Wijzer Week

11:21 |

Een week lang workshops en lezingen over taal, spraak en gehoor. Van 17 tot 20 september kunnen professionals uit het onderwijs en de zorg kiezen uit een uitgebreid programma van workshops, lezingen en inspiratiesessies. Met op woensdag een speciaal programma met gratis activiteiten voor ouders en kinderen. Woensdagavond vertoont Podium ’t Beest in Goes de bekroonde film ‘Doof Kind’. In een lezing op maandagavond vertelt pedagoog en onderzoeker Pedro de Bruyckere over de veranderende wereld waarin wij leven en hoe ouders, school en kinderen kunnen omgaan met de spanningen én de kansen die dit met zich mee kan brengen. Meer informatie en aanmelden via www.auriswijzerweek.nl

FNV Vakbondscafé Erfrecht

19:30 | FNV Vakbondshuis

Op maandagavond 17 september organiseert FNV Midden-Zeeland een themabijeenkomst over Erfrecht, Schenkingen en Successie.Als gastspreker is uitgenodigd Mr Jan Gmelich Meijling van Notariskantoor De Zeeuwse Alliantie. Hij is gespecialiseerd in familiezaken en zal in een presentatie uitleg geven over het erfrecht en verwante zaken. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen, die zo volledig mogelijk beantwoord zullen worden. De bijeenkomst wordt gehouden in het FNV Vakbondshuis, Wulfaertstraat 5 in Goes, begint om 19.30 uur en is toegankelijk voor iedereen. De bijeenkomst duurt tot ca 21.30 uur.

Woensdag 19 september

Jeugdactiviteit - De imker vertelt

14:45 | MEC de Bevelanden

Op woensdag 19 september is het weer tijd voor de eerste jeugdactiviteit van het nieuwe schooljaar “De Imker vertelt”! Kinderen van 7-12 jaar kunnen meedoen aan een leerzame activiteit waarbij imker Jan Honing komt vertellen over zijn eigen bijenvolk. We gaan ook van de honing smullen en andere bijzzzondere dingen doen! Hebben jou kinderen interesse en zijn ze tussen de 7 en 12 jaar oud? Geef ze op bij het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Dit kan via onze site www.mecdebevelanden.nl, maar mailen of bellen mag natuurlijk ook (info@mecdebevelanden.nl, 0113- 252628).