Vlnr: Evy, Roos, Hendrika en William bij het beeld van Cees Verkerk.
Vlnr: Evy, Roos, Hendrika en William bij het beeld van Cees Verkerk. Frank de Kok

Twee keer goud voor de jeugd van SSC de Poel in Puttershoek

GOES - Zaterdag 15 september. De jeugdleden van Schaats- en skeelerclub De Poel hebben afgelopen zaterdag weer uitstekend gepresteerd in de competitie van Zuid-Nederland. De medailles en de punten waren dit keer te behalen op de prachtige skeelerbaan in Puttershoek, de 'Cees Verkerk-baan'.

Hendrika de Kok uit Colijnsplaat was, net als vorige week, de beste in de categorie P1 meisjes. Zij won zowel de sprint als de inline met ruime voorsprong en werd derde op de afvalkoers. Tweede werd Melle Boeijen uit Oss en derde Marit Damen uit Breda.

In dezelfde categorie reden ook Roos Weststrate uit Oud Sabinge en Evy Slabbekoorn uit Colijnsplaat. Deze meiden zijn beiden dit seizoen pas begonnen met skeeleren maar ze leren snel, zowel van de trainingen al van de wedstrijden en ze zijn de afgelopen maanden hard vooruitgegaan. Evy reed zaterdag weer een keurige sprint (7e tijd) maar kwam op de langere afstanden nog wat inhoud te kort waardoor ze overall genoegen moest nemen met de 9e plek in deze grote categorie. Roos reed een ietsje mindere sprint (10e) maar skeelert een maand of 3 langer en had dus op de langere afstanden wat meer inhoud (zowel inline als afvalkoers 7e) waardoor ze in de eindrangschikking keurig zevende werd.

William van den Bosse uit Borssele rijdt dit jaar in de zwaarste en meestal grootste jongens-categorie en is daarin ook nog één van de jongste. In de competitie van Midden-Nederland eindigt hij dan ook meestal net naast het podium. Maar in de Zuid-Nederlandse competitie (alle jeugd van onder de rivieren) komt hij eigenlijk altijd op het podium. Zijn sprint kan nog wel wat verbeteren; Nathan Jansens uit Puttershoek reed op zijn thuisbaan net wat sneller dus moest William op dat onderdeel genoegen nemen met de tweede plek. Maar op de inline en de afvelkoers liet William zien dat het met de inhoud wel goed zit en won hij met ruime voorsprong. Het goud in deze categorie mocht met William mee naar Borssele, het zilver bleef in Puttershoek bij Nathan en Damian Verhoeven uit Dordrecht werd derde.

Druk programma

Volgende week zaterdag worden de finales van zowel Zuid-Nederland als van Vlaanderen verreden dus heeft de Zeeuwse skeelerjeugd een druk programma. De week daarna worden de schaatsen al weer geslepen en staat de Zeeuwse jeugd weer op het ijs van Breda!

Trainingen

Wil jij onze skeelerjeugd ook een keertje in actie zien of zelfs een keer (gratis) meedoen? Kom dan op maandag (18:45 - 20:00 uur) naar de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes of op woensdag (18:30 - 20:00 uur) naar de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg. In de skeelerhal trainen we de hele winter door.

Schaatsen

Vanaf 13 oktober gaan we, naast het skeeleren, ook weer schaatsen in Breda. Onze jeugd schaatst daar op zaterdagmorgen. We carpoolen vanaf de Vierwegen in Kapelle. Ook daar mag je op proef meedoen, je moet dan wel de entree van de hal betalen. Voor informatie mag u altijd langskomen op de skeelerbaan of mail naar: jeugd@sscdepoel.nl[l]