Tevredenheid over Goes-Azië, nieuw themajaar in aantocht

GOES - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt viert de gemeente Goes in 2021 opnieuw een themajaar.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De gemeente organiseert eens in de vier jaar een jaar vol activiteiten rondom één thema. In 2017 stond Azië centraal, in 2013 draaide alles om Latijns-Amerika en in 2009 om Afrika. Het eerste themajaar vond plaats in 2005 toen Goes vierde dat ze 600 jaar stadsrechten had. Voor 2021 is het thema nog niet bekend. “Er komt weer een werkgroep van raadsleden, collegeleden en vertegenwoordigers van organisaties die zich daarover buigt”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. De wens om opnieuw een themajaar te organiseren stond al in het collegeprogramma. “We zien tijdens deze jaren dat mensen elkaar ontmoeten, de saamhorigheid is erg groot”, zegt Meeuwisse. Waar de gemeente in het verleden elk jaar een klein bedrag spaarde om het budget van twee ton bij elkaar te krijgen, wil ze nu in 2021 één keer twee ton uit de algemene reserve halen.

Over Goes-Azië is de gemeente, ondanks een financieel tekort van 4000 euro, tevreden. In een evaluatie blikt ze onder meer terug op het hoogtepunt: E-Njen. Naar het openluchtspektakel kwamen zo’n 6000 bezoekers. Anders publiekstrekkers waren de expositie Gelukkig in Noord-Korea met 8000 bezoekers en het Chinees Nieuwjaar in Theater de Mythe. Op het laatste evenement kwamen zo’n 1000 bezoekers af.[l]