Eén van de tentoongestelde werken tijdens de expositie 'Bijbelse beelden' in het Cultuurhuis in Goes.
Eén van de tentoongestelde werken tijdens de expositie 'Bijbelse beelden' in het Cultuurhuis in Goes. Foto:

Agenda van 26-9-2018/4-10-2018

Beelden en schilderijen

13:00 | Galerie Luctor

In de maand september biedt Galerie Luctor ruimte aan twee kunstenaars. Marten Groen (Boxtel) komt met een aantal (grote) beelden in cortenstaal. Nauwgezet en met preciesie maakt hij zijn monumentale constructies. John Groenewegen van der Weiden exposeert schilderijen. Zijn onderwerpen zijn Zuid- en Noord-Bevelandse landschappen. Openingstijden van de galerie zijn op vrijdag tot en met maandag, van 13.00 tot 19.00 uur. Adres: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

Expositie schilderijen met als thema geestig spel

9:00 |

Tot en met 31 oktober exposeert Riny van der Borgt uit Heinkenszand als laatste in 't Westlicht, Singelstraat 7, Goes. Want zoals we hebben vernomen via de pers, wordt de voormalige Pastorie overgenomen door Slot Oostende. 't Westlicht vertrekt naar hopelijk een mooie stek in het centrum van Goes. In de expositie met als thema "Geestig spel" laat Riny door verschillende schildertechnieken en materialen zijn creativiteit de vrije loop. De schilderijen hebben een eigen verhaal, een eigen sfeer en zijn zeer gevarieerd. Openingstijden: maandag van 13.00-17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.

Expositie 'Bijbelse beelden'

13:00 | Cultuurhuis

Expositiegalerij in het Cultuurhuis, Westwal 45 te Goes. 1 t/m 29 september. Expositie: selectie uit een serie van 30 schilderijen "Bijbelse beelden" van Mathisse Arendsen (Arnhem 1948). Woonachtig te Goes, atelier houdende in "Atelier Het Raadhuis" te 's Heer Arendskerke. Zie ook www.kunstingoes.nl

Zaterdag 29 september

Repair Café

10:00 | Arendshuis

Op zaterdag 29 september van 10.00-12.30 uur in het Arendhuis aan de Torenring, 's-Heer Arendskerke. Diverse (elektrische) apparaten kunnen ter reparatie aangeboden worden, de vrijwilligers van het Repair Café helpen je graag en proberen samen met jou het probleem op te lossen. Eenvoudige klusjes voor de naaimachine kunnen verholpen worden, of je mag zelf achter de naaimachine plaats nemen voor een los naadje of zoompje. Naaimachines kunnen ook gerepareerd worden. Meubels en stoelen kapot? Ook voor dit probleem zit er een professional klaar om te helpen. Reparaties zijn gratis, een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld. Heb je niets te repareren, je kunt ook voor de gezelligheid komen. Koffie of thee voor eigen rekening. Voor meer informatie: kijk op repaircafe.org of mail naar shak-repaircafe@xs4all.nl.

Bingo

19:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Wijkvereniging Goes Oost organiseert op zaterdag 29 september een Bingo in Wijkcentrum Jan Ligthart, Bergweg 12, te Goes. Aanvang 19.30 uur.

Maandag 1 oktober

Omnium zwemvierdaagse

7:00 | Omnium zwembad

Vier dagen zwemplezier! Elke dag 250/500 meter banen zwemmen of volg een groepsles. Extra activiteiten deze week; discozwemmen, zwemclinics en aquabootcamp. Kijk voor de zwemtijden of de groepslessen of om in te schrjiven op: https://omnium.nl/evenementen/zwem4daagse.html

Inloopmorgen Kloetinge

10:00 | Geerteshuis

Iedere eerste maandag van de maand, nu dus 1 oktober is er inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Deze keer houdt Addy Leendertse van het Kapelse Fruitteeltmuseum een inleiding over de Zeeuwse fruitteelt en het museum. Om 10 uur staat de koffie klaar in het Geerteshuis, Jachthuisstraat. Toegang is gratis.