Kleine Koala ontmoet Hans Haai.
Kleine Koala ontmoet Hans Haai. Claudia de Wit

Voorlezen tijdens Kinderboekenweek in obs De Zuidwesthoek

GOES - Op Dierendag, donderdag 4 oktober komt de schrijfster/illustratrice Leonie van Wel met het prentenboek "Kleine Koala en de Eucalyptus Droom" als een haas naar de kinderen van OBS de Zuidwesthoek in Goes. Daar gaat ze voorlezen en met de kinderen van alle groepen praten over het kinderboekenweek 2018 thema: vriendschap.

Wie is aardig, wie lijkt te vertrouwen? Is het de Chimpansee, de Gelada Baviaan, Hertje of Hans Haai? Kun je op uiterlijk afgaan? Moet je luisteren naar wat anderen zeggen? Moet jouw vriend altijd voor je klaarstaan? Gaat het om snoepjes? Wie is jouw beste vriend? Met een spannend verhaal en leuke liedjes krijgen in de ochtend de grotere kids t/m de kleuters veel te horen over wat Kleine Koala met zijn vrienden doet: samen eten, spelen, vissen, verstoppertje spelen, zingen, dansen, knutselen, reizen.

In de middag krijgen groep 6/7 en 7/8 een presentatie over het maken van illustraties.

De werkgroep Kinderboekenweek van Obs De Zuidwesthoek doet zijn best om het lezen en alles wat daarmee samenhangt, sterk op de agenda te plaatsen: Het resultaat is het bezoek van een echte schrijver en illustrator, en op vrijdagochtend 12 oktober ook nog een echte boekenverkoop op school! [l]