De jeugd van SSC de Poel oefent de start in Antwerpen.
De jeugd van SSC de Poel oefent de start in Antwerpen. Anne-Marie Mol

Skeelerjeugd op het podium

GOES - Afgelopen zaterdag werd in Wilrijk de finale van de Vlaamse inline-competitie verreden. Tegen alle weersverwachtingen in was het prachtig weer op het Berkenveldplein, de skeelerpiste die middenin een Antwerpse woonwijk ligt. De baan was zo nieuw dat er nog volop aan de boarding geschroefd werd terwijl de jeugd al aan het inrijden was. De wedstrijd was de finale van de Belgische competitie die in totaal uit drie wedstrijden bestaat. Dit seizoen heeft de jeugd van SSC de Poel meegedaan aan alle wedstrijden.

SSC de Poel haalde er mooie resultaten. Een eerste prijs in de Vlaamse competitie (categorie Junioren) voor Jerom Rentmeester uit 's Heerenhoek. Tiemen Meeus werd op zijn thuisbaan tweede, Lars Vermue uit Nieuwdorp werd derde en tweelingbroer Wout Vermue vierde. De competitie was tot de laatste meters spannend omdat de nummer 1 (Jerom) en de nummer 2 (Tiemen) gelijk stonden. Op de meet had Jerom zo'n anderhalve meter voorsprong. Hopelijk mogen de jongens junioren volgend jaar nog eens meedoen. Floris Vermue uit 's Heerenhoek werd vierde bij de Cadetten jongens en Floortje Goedhart uit Kapelle reed eveneens net naast het podium met de vierde plaats bij de Cadetten meisjes. Mats Boender uit Vlissingen was na een week flink ziek weer redelijk op de been en werd derde achter Seppe Morias uit Heverlee en Rohan Soni uit Zemst. Evy Slabbekoorn uit Colijnsplaat werd 7e; ze startte uitstekend en hield keurig een deel van het grote deelnemersveld achter zich maar ging onderuit. Gelukkig geen val-schade maar het vertrouwen was even weg. Nog een winter trainen in de zaal en het zal stukken beter gaan!

Meedoen
Wil jij onze skeelerjeugd ook een keertje in actie zien of zelfs een keer (gratis) meedoen? Kom dan op maandag (18:45-20:00 uur) naar de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes of op woensdag (18:30-20:00 uur) naar de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg. In de skeelerhal trainen we de hele winter door. Vanaf 13 oktober gaan we ook weer schaatsen in Breda op zaterdagmorgen. We carpoolen vanaf de Vierwegen in Kapelle. Ook daar mag je op proef meedoen; je moet dan wel de entree van de hal betalen. [l]