Pas op de plaats met Zanddijk

YERSEKE - De provincie en de gemeente Reimerswaal gaan toch nadenken over een totaaloplossing voor de verkeersproblemen rondom Yerseke.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het deelplan voor een nieuwe ontsluiting voor de Olzendepolder met een verbinding naar de Molendijk is on hold gezet. Stijgende kosten door extra wensen van omwonenden en ondernemers, zoals een fietstunnel en grotere rotonde, en door economische omstandigheden zijn de belangrijkste reden.
Het bedrag van 6,4 miljoen euro dat vorig jaar opzij was gezet, is daardoor niet meer voldoende. “Bij een groter plaatje hoort nu eenmaal een groter bedrag”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat. “We maken even pas op de plaats.” In haar najaarsnota heeft de provincie het over ‘een significant hogere raming’.
De Zanddijk staat sowieso nog bovenaan de ranglijst met Zeeuwse wegen die moeten worden opgeknapt. “We willen investeren in een vlotte doorstroming en in veiligheid. We willen echter goed kijken of een gefaseerde aanpak wel echt voordelen biedt”, aldus gedeputeerde Harry van der Maas. In de eerste helft van 2019 wil het provinciebestuur een besluit over de verkeersproblemen rondom Yerseke nemen.[l]