Er wordt hard gewerkt aan de Ringbrug. Hij gaat deze week voor tien dagen dicht. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Er wordt hard gewerkt aan de Ringbrug. Hij gaat deze week voor tien dagen dicht. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Ringbrug dicht voor aanleg fietstunnel

GOES - De Ringbrug in Goes is vanaf vrijdagavond tot en met maandagmorgen 22 oktober dicht voor alle verkeer. De afsluiting is nodig in verband met de aanleg van een fietstunnel. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Sint Maartensbrug, auto's via de Oranjeweg, Patijnweg en Middelburgsestraat.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Tijdens de werkzaamheden worden de rijbaan en fundering opgebroken en grond ontgraven. Ook plaatst de aannemer damwanden rond de bouwkuip en plaatst hij tunneldelen. Verder legt hij rioleringsbuizen, kabels en leidingen aan. Als laatste komt er een nieuwe fundering voor de weg en wordt deze geasfalteerd. Daarna is de Ringbrug weer klaar voor gebruik.

De bouwers zijn dan echter nog niet klaar. Ze werken dan bijvoorbeeld nog aan de toeritten van de fietstunnel en het wegdek in de J.A. van de Goeskade en Zaagmolenstraat. Het fietspad langs het kanaal, aan de andere kant van de tunnel, wordt pas in 2020 aangelegd. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de ontwikkeling van de Westerschans. Op de locatie aan het kanaal naar het Goese Sas komen onder meer complexen met 27 koop- en 83 huurappartementen van RWS partner in wonen, een Albert Heijn XL en een aantal andere winkels en kantoren. De wegenstructuur rondom de Ringbrug is in dat kader al aangepast. De weg op de Westhavendijk is richting de begraafplaats aan het Geldeloozepad verplaatst, zodat de appartementen aan het water komen te liggen.

Overlast

Goes waarschuwt omwonenden voor geluid- en trillingsoverlast tijdens de werkzaamheden aan de tunnel. Mensen met vragen kunnen bellen met Johan Gabriels: 06-25761223.[l]