Anne-Marie Lokerse Lindhout in het restaurantgedeelte van 't Klok'uus. FOTO COBY WEIJERS
Anne-Marie Lokerse Lindhout in het restaurantgedeelte van 't Klok'uus. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

‘De actieve verrassing
op het platteland’

's-HEER ARENDSKERKE – Omdat het Klok'uus vijftien jaar bestaat wordt er in de week van 13 oktober tot en met 21 oktober flink uitgepakt. Tijdens de feestweek worden bezoekers elke dag verrast met leuke, extra activiteiten zoals knutselworkshops, survival- en speurtochten, lasergamen, huifkartochten en op woensdag een magic- en circusshow. Bovendien kunnen kinderen van 6 tot en met 15 jaar op zaterdag een dj-workshop volgen.

DOOR JESSICA ROVERS

Volgens eigenaresse Anne-Marie Lokerse Lindhout is het verrassingselement kenmerkend voor het Klok'uus. “We proberen na vijftien jaar de bezoekers steeds weer iets nieuws te bieden: een traktatie bij het eten, een extra vakantie-activiteit of iets origineels op de menukaart. Daarnaast zoeken we steeds meer samenwerking met andere bedrijven. Zo werken we momenteel bijvoorbeeld samen met een buggy- en solexbedrijf.”

Kwaliteitsslag

Anne-Marie vertelt hoe het Klok'uus vijftien jaar geleden begon als nevenactiviteit bij het fruitteeltbedrijf dat ze samen met haar man runde. “We startte met één binnenspeeltuin en een horecagedeelte. Twee jaar geleden zijn we drie maanden dicht geweest en hebben we alles helemaal verbouwd. We hebben onze capaciteit verdubbeld van 200 zitplaatsen naar 400. Het aantal bezoekers is door de verbouwing zelfs meer dan verdubbeld.”

Deze toename komt vooral doordat het Klok'uus door de uitbreiding het hele jaar door beter wordt bezocht. “De speeltuin binnen is nu apart van het restaurant waardoor je rustiger kunt zitten. Bovendien is deze vijf keer zo groot en dus sterk gegroeid als slechtweervoorziening. Daarnaast is er nog een hele leuke buitenspeeltuin waar bij mooi weer volop kan worden gespeeld. We zijn begonnen met tien man personeel en hebben nu over de 100 mensen op de loonlijst staan. De restaurantfunctie is steeds belangrijker geworden. Die combinatie maakt het Klok'uus uniek. Toeristen kijken ook altijd hun ogen uit als ze hier voor het eerst komen. We hebben echt een kwaliteitsslag gemaakt. Mensen kunnen rustig genieten van alles wat er op de kaart staat, terwijl hun kinderen spelen.”

Volgens Anne-Marie onderscheidt het Klok'uus zich van grote speelhallen door kwaliteit en het consequent doorvoeren van de huisstijl. “We hebben gekozen voor het boerderijthema en dat zie je overal terug. Er zijn veel speeltoestellen van hout en ook in de aankleding en presentatie van het restaurant komt het tot uitdrukking. De sfeer en de ontvangst moeten goed zijn en we proberen altijd de connectie te maken met actief bezig zijn. Kinderen kunnen hier lekker bewegen en even weg zijn van een computerschermpje. Ik heb horeca altijd leuk gevonden. Ik vind dat gasten het zo leuk mogelijk moeten hebben.” Dit najaar wil Anne-Marie zich meer richten op de zakelijke markt. “We willen de ruimtes multifunctioneel gebruiken. Als de kinderen op school zitten, kan hier prima worden vergaderd. Ook kunnen er workshops en cursussen gegeven worden."[l]