Opvoeden brengt de nodige vragen met zich mee. Het CJG is er voor om die te beantwoorden. ARCHIEFFOTO
Opvoeden brengt de nodige vragen met zich mee. Het CJG is er voor om die te beantwoorden. ARCHIEFFOTO Foto:

Veel belangstelling evaluatie Centrum voor Jeugd en Gezin

GOES - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de gemeente Goes weet wat haar de komende jaren te doen staat. Tientallen inwoners hebben vorige week aan medewerkers verteld wat ze goed vinden gaan en wat er beter kan.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Enquêtes die in het verleden zijn uitgezet leverden nauwelijks respons op. De gemeente Goes besloot het dit keer daarom over een andere boeg te gooien. Vorige week woensdag en donderdag gingen medewerkers van het CJG in gesprek met mensen, die in het verleden gebruik hebben gemaakt van de voorziening. “We hebben gezocht naar een vorm die aansluit bij de behoefte en situatie van de gezinnen”, legt wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes uit.

Op woensdag was er een speelmiddag. Kinderen konden zich uitleven, terwijl de ouders spraken met medewerkers. Donderdag was er een gezamenlijke maaltijd.

Van de 763 uitgenodigde gezinnen kwamen 37 volwassenen en 65 kinderen naar de speelmiddag en 44 volwassenen en 40 kinderen hadden zich opgegeven voor de maaltijd. “We vermoeden dat het een blijvertje is”, aldus Alssema. “Wij zijn blij met de grote opkomst. Ouders hebben gezegd dat zij deze opzet erg op prijs stellen. De persoonlijke betrokkenheid vonden ze fijn en hun kinderen hadden bovendien een leuke middag.”[l]