Inge Sierveld in de Huid en Laser Kliniek Zeeland in Goes. FOTO JESSICA ROVERS
Inge Sierveld in de Huid en Laser Kliniek Zeeland in Goes. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Picasa

'We willen huidtherapie in Zeeland op de kaart zetten'

GOES – Sinds deze zomer is huidtherapeute Inge Sierveld het team van Huid en Laser Kliniek Zeeland komen versterken. Eigenaresse Linda van Rijn startte de kliniek in Terneuzen en door de toenemende vraag werd deze twee jaar geleden uitgebreid met een vestiging aan de Graaf Adolfstraat in Goes. De oorspronkelijk cosmetische behandelingen hebben steeds meer plaatsgemaakt voor esthetisch, medische behandelingen waaronder huidtherapie, plastische chirurgie, camouflagetherapie en oedeemtherapie.

DOOR JESSICA ROVERS

Inge Sierveld vertelt dat met haar aanstelling de focus binnen de kliniek is komen te liggen op de huidtherapie. “In Zeeland is er nog maar een handjevol aanbieders, maar in de Randstad wordt heel veel huidtherapie gegeven. Het moet hier nog bekender worden bij mensen. We zijn hard bezig om het op de kaart te zetten in Zeeland.” Twee maanden geleden rondde Inge haar HBO-opleiding aan de Haagse Hogeschool af. “Huidtherapeut is een erkend beroep en na je afstuderen wordt je opgenomen in het paramedisch kwaliteitsregister. Er is steeds meer animo voor de opleiding omdat in de toekomst laserbehandelingen alleen nog maar mogen worden uitgevoerd door huidtherapeuten.” Onder huidtherapie valt onder andere oedeemtherapie, het behandelen van acne, littekens en overbeharing, maar ook kan deze bestaan uit nazorg voor ex-borstkankerpatiënten. “We brengen permanente make-up aan bij vrouwen die door chemotherapie geen wenkbrauwen meer hebben en ook doen we tepelreconstructies. Bij huidtherapie hoort ook het aanmeten van steunkousen. We hebben veel oedeempatiënten die wondzorg nodig hebben. Met LPG-endermologie wordt de huid gestimuleerd om de cellulaire activiteit opnieuw te activeren."

Huid en Laser Kliniek Zeeland werkt met de nieuwste technieken en de meest geavanceerde apparatuur. Sinds vorige week wordt er gewerkt met een nieuwe Quanta-laser. “Deze staat op tien andere locaties in Nederland en België”, vertelt Inge. “We zijn innovatief en volgen doorlopend cursussen en trainingen om onze kennis up-to-date te houden. De kliniek is onderscheidend door het complete aanbod met onder andere een plastische chirurg en een cosmetisch arts die op locatie werken. Kleinere ingrepen zoals een ooglidcorrectie of filler-botox worden hier uitgevoerd. Grotere ingrepen zoals een borstvergroting worden gedaan in een kliniek in België. We doen vaak een combinatie van behandelingen. Omdat er zo veel apparatuur aanwezig is, kunnen we een compleet pakket op één locatie bieden en kunnen we op maat behandelen.”

Inge vertelt dat de meeste behandelingen onder de zorgverzekering vallen. “Mensen komen hier vaak op doorverwijzing van een arts, maar ook zonder doorverwijzing kunnen mensen hier terecht. Ik vind de veelzijdigheid een van de mooiste kanten van mijn beroep."[l]