Harmonieorkest Apollo.
Harmonieorkest Apollo.

Apollo Wissenkerke concerteert in Kapelle

WISSENKERKE - Het Harmonieorkest van Muziekvereniging Apollo uit Wissenkerke promoveerde vorig jaar, tijdens een concours in Zaandam naar de eerste divisie. U krijgt de kans de muziek die zij daar speelden te beluisteren tijdens een concert dat Apollo, samen met het Zeeuws Mannenkoor, gaat geven in Kapelle.

Leden van een muziekvereniging en leden van een koor hebben één ding gemeen: ze weten dat samen muziek maken veel voldoening kan geven. De leden van het Harmonieorkest van Muziekvereniging Apollo uit Wissenkerke en de leden van het Zeeuws Mannenkoor gaan aan dat ‘samen muziek maken’ nog een dimensie toevoegen door met elkaar een prachtig concert te gaan geven. Dit concert vindt plaats op 20 oktober a.s. in de Hervormde Kerk te Kapelle. Het concert begint om 19.30 uur. Kinderen hebben gratis toegang.

Thema
Rond het thema ‘onherroeping, ontluistering, verlichting’ gaan het orkest en het koor werken uitvoeren, zowel gezamenlijk als elk apart. Samen worden delen van Mumu (Eric Vloeimans) uitgevoerd. Apollo zal verder o.m. Rubicon (arr. Bert Appermont), Beirut (Ibrahim Maalouf) en Archangel Raphael who leaves a house of Tobias spelen. Het Zeeuws Mannenkoor zal o.m. zingen For the beauty of the Earth (John Rutter), Alt Rapsodie (J.Brahms) en Kaiser Waltzer (Johann Strauss). Het koor wordt begeleid op piano door Imelda Hack-Brugmans, verder zal alt soliste Mariken Van de Velde (Belgie) meewerken.

Dirigent
Als het gaat om de muzikale leiding maken vrouwen de dienst uit, zowel het harmonieorkest als het Zeeuws Mannenkoor heeft een vrouwelijke dirigent.

Cathy Kotoun is dirigente van Apollo, onder haar leiding promoveerde Apollo vorig jaar naar de eerste divisie. Muziekvereniging Apollo heeft ongeveer 90 leden en bestaat in 2019 130 jaar, maar is ondanks de respectabele leeftijd nog sprankelend jong. Naast een harmonieorkest heeft de vereniging ook een steelband, een leerlingenorkest en een blokfluitgroep.

Gunita Kronberga (Letland) was van 2000 tot 2003, al dirigente van het Zeeuws Mannenkoor, in die periode studeerde zij aan het conservatorium in Rotterdam. Afgestudeerd en wel woonde en werkte zij daarna 7 jaar in haar geboorteland Letland. In 2010 kwam zij terug naar Nederland en sindsdien dirigeert zij weer het Zeeuws Mannenkoor. Vorig jaar vierde het Zeeuws Mannenkoor haar 45 jarig jubileum met een uitverkocht concert in theater De Mythe te Goes. Het koor telt ongeveer 45 leden.

Meer informatie: www.apollowissenkerke.nl en www.zeeuwsmannenkoor.nl [l]