Gespreksgroep over dementie

HEINKENSZAND - Op 24 en 31 oktober, 7, 21 en 28 november en 5 december organiseert Vrijwilligershuis Borsele een gespreksgroep voor naasten van mensen met dementie.

VAN ONZE REDACTIE

De gespreksgroep vindt plaats van 13.30 uur tot 15.00 uur in dorpshuis Ons Dorpsleven in ‘s-Gravenpolder. Het verzorgen van mensen met dementie vraagt veel energie. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Steun en hulp kunnen welkom zijn. De gespreksgroep is daarvoor bedoeld. Mensen krijgen informatie over het verloop van dementie, de praktische kanten van de verzorging en de hulp die organisaties kunnen geven. Er is vervangende zorg beschikbaar voor mantelzorgers die willen komen. De toegang is gratis. Meer informatie via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl.

Een ander initiatief op dit vlak is het Alzheimercafé Geheugensteun.

Het is een ontmoetingsplaats voor mensen met geheugenproblemen, dementie, Alzheimer, hun partners, familieleden en vrienden in de gemeenten Kapelle, Borsele en Reimerswaal. Ook hulpverleners zijn welkom. Zij kunnen hier mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Maandag 29 oktober is er weer een café, dan in Cederhof in Kapelle van 19.30 uur tot 21.30 uur. Een notaris spreekt over de rechtspositie bij dementie.[l]