Afbeelding
Foto:

Audicien is beste opleider

GOES - De audicien van Specsavers Goes, Melody Beernaert, is verkozen tot de beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de provincie Zeeland in de sector specialistisch vakmanschap. Daarnaast heeft Specsavers Goes Hearcare ook gewonnen als beste leerbedrijf van de provincie.

VAN ONZE REDACTIE

Een opleiding staat of valt met goede leermeesters. Wat dat betreft had Nelleke Yakubu het getroffen, vond ze, en schreef zowel haar leerbedrijf als haar praktijkopleider in voor de verkiezing van het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Melody Beernaert werkt al acht jaar bij Specsavers Goes en Middelburg. In eerste instantie viel dit te combineren, maar door het succes van de hoorzorg moest er iemand bij komen. Begin 2017 kwam Nelleke als leerling-audicien haar ondersteunen. “Melody heeft altijd veel geduld met me gehad”, zei Nelleke. “Omdat ik net uit het buitenland was terug verhuisd naar Nederland, kwam er veel op me af. Ze voelde aan als het even te veel voor me was, maar spoorde me op andere tijden weer aan om gas bij te geven. Ook dacht ze altijd goed mee en bedacht creatieve manieren om me dingen aan te leren die ik moeilijk vond.”
Het inlevingsvermogen in de ervaring van de student is voor SBB cruciaal in een praktijkopleider. Nelleke is afgestudeerd. Zij neemt de winkel in Goes voor haar rekening, zodat Beernaert zich volledig kan richten op Middelburg.[l]