AV'56 organiseert Kanjerloop voor jeugdlid

GOES - De inschrijving voor de Kanjerloop van AV’56 is zondag geopend. De vereniging organiseert de loop voor haar ernstig zieke jeugdlid Jade de Lange.

VAN ONZE REDACTIE

De Kanjerloop vindt vrijdag 14 december plaats. Het goede doel is Café des Artistes, een doel dat is uitgekozen door het ernstig zieke jeugdlid van AV’56, de 10-jarige Jade de Lange. Zij heeft een zwaar jaar met meerdere kankergerelateerde ziekenhuisopnames achter de rug en is nog altijd in behandeling in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Jade is A1-pupil en lid sinds 2015. Ze traint altijd enthousiast mee en is graag bij wedstrijden. Haar favoriete onderdelen zijn hoogspringen, verspringen en sprint. Jade zit op de Bisschop Ernstschool.

Plezier

Tijdens haar diverse ziekenhuisopnamen heeft Jade veel steun en plezier gehad van het Café des Artistes.

Het is een soort rijdend kunstatelier: een grote kar met materialen, die in het ziekenhuis langskomt bij de kinderen om met hen unieke kunstobjecten te maken, zoals een beeldje of een portret. Dat gebeurt één-op-één.

Alle inkomsten van de Kanjerloop (inschrijfgelden, kantineopbrengsten, fundraising-acties, vrije giften) gaan naar het door Jade gekozen doel. Wie op vrijdag 14 december niet kan komen, kan het evenement toch steunen. Er is een speciale rekening geopend: NL96 RABO 0333 3991 61 t.n.v. Goese atletiekvereniging AV’56.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.atletiek.nu/wedstrijd/main/25120.

Wie Jade’s ervaringen van het afgelopen jaar wil lezen, kan ’s kijken op haar blog: www.kanjerjade.nl.[l]