Voorkant en binnenkant kalender
Voorkant en binnenkant kalender Margee Schroevers

GOES – De Zeelandbrug, een mosselkotter en de appel- en perenpluk. Deze en negen andere typisch Zeeuwse foto’s zijn te zien op de nieuwe verjaardagskalender van Leuk Zeeuws. Ieder plaatje is gecombineerd met een tekening van een Zeeuws boertje en boerinnetje.

De nieuwe kalender is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen twee Goese ondernemers: Franca de Winter van Leuk Zeeuws en Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje. De Goese uitgeverij is niet de enige partner waarmee Franca samenwerkt voor haar bedrijf in Zeeuwse lifestyleartikelen. Sinds de oprichting van Leuk Zeeuws in 2014 werken verschillende zorginstellingen in Zeeland mee aan de realisatie van de collectie. “Cliënten van ATC Scheldestromen in Kapelle maken bijvoorbeeld servies, zeep en jam”, licht Franca toe. “En de houten cadeaukistjes en broodplanken komen bij zorgboerderijen De Kersenkooi in Kats en Kom us Kieke in Goes vandaan. Zo heeft iedere zorginstelling zijn eigen specialisatie.”

Kalender
Of iemand nu van Schouwen-Duiveland komt, van Zeeuws-Vlaanderen of misschien wel van buiten Zeeland, de verjaardagskalender is volgens Franca leuk voor alle (oud-)Zeeuwen. “Het Zeeuwse dialect verschilt per eiland en daarom hebben we ervoor gekozen geen tekst te gebruiken. Op die manier is de kalender leuk voor iedereen die Zeeland een warm hart toedraagt.” Er zijn meer producten op komst in dezelfde stijl als de kalender, variërend van ansichtkaarten tot koffiemokken.
De nieuwe verjaardagskalender is te verkrijgen via de verkooppunten van Leuk Zeeuws, bij Het Paard van Troje en via de webshop: www.leukzeeuws.nl. [l]