Het logement in Hansweert. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES
Het logement in Hansweert. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES Foto: Gemeentearchief Goes

Een logement in Hansweert

HANSWEERT - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Een foto uit het Hansweert van maart 1897. Het logement van J. Bruggeman aan de Korte Geer in Hansweert. Het lag tussen de Lange Geer en Veerweg. De bebouwing is met de laatste dijkverhoging verdwenen. De laatste exploitanten waren de gezusters Knuijt van het gelijknamige café.

Dit is echter de situatie in 1897. Veel mensen staan voor de deur van het logement, maar wie zijn het? Zijn er mensen die mogelijk een voorouder herkennen van oude foto’s?

Waardebon

Reacties kunt u sturen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl of Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen verschijnt dit artikel op de Facebook-pagina van de heemkundige kring. Ook daar kunt u reageren.

Een deel van de reacties wordt over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de mensen die reageren wordt een Agrimarkt-waardebon verloot met een exemplaar tijdschrift De Spuije.

De winnaar van de vorige foto was Albert van Opdorp.

Soepuus

De vorige foto was van een klok uit de vroegere getijdenmolen aan de Kleine Kade in Goes, beter bekend als ’t Soepuus. We vroegen wat er bekend is van deze klok en waar deze nu staat.

Albert van Opdorp schreef dat de klok nu is te bewonderen in Historisch Museum De Bevelanden in Goes aan de Singelstraat, die vroeger Kerkplein heette. Constant Nobels wist hetzelfde te melden, maar voegde toe dat deze klok nog altijd werkt.[l]