Laatste werkzaamheden aan overgang Buys Ballotstraat

GOES - De spoorwegovergang tussen de Patijnweg en Buys Ballotstraat in Goes is dit weekend dicht. Prorail voert dan de laatste werkzaamheden uit aan de nieuwe kruising.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De overgang gaat vrijdagmiddag om 17.00 uur dicht en weer open op maandag rond 13.00 uur. Er rijden geen treinen. In de tussentijd vinden de laatste werkzaamheden plaats aan de kruising. In het voorjaar zijn al bakken met werk verzet. Er zijn toen onder meer extra rijbanen gekomen, tankstation De Meeuw heeft een aparte inrit gekregen en er is een vrijliggend fietspad aangelegd.

Dit weekend maakt Prorail de spoorwegovergang breder, onder meer voor de vrijliggende fietsoversteken. Ook legt de spoorbeheerder een nieuwe fundering en rails aan, komen er nieuwe slagbomen bij de overweg en de verkeerslichten worden opnieuw afgesteld. De gemeente Goes zegt dat er na dit weekend nog enkele werkzaamheden kunnen plaatsvinden, maar dat daarvoor het spoor niet dicht moet.

Dit weekend is de Buys Ballotstraat afgesloten voor verkeer. Het bestemmingsverkeer kan de straat wel gewoon in- en uitrijden. De Patijnweg en Parallelweg zijn ook moeilijker bereikbaar dan normaal. Bij de eerste weg staan verkeersregelaars, omdat de stoplichten uit staan, en de laatste straat is van zaterdag rond middernacht tot maandag dicht. Bewoners kunnen dan ook niet met hun auto bij hun woning komen.[l]