Afbeelding
Foto: Archieffoto

Week van het Zeeuwse Boek van start

GOES - De Week van het Zeeuwse Boek gaat woensdag van start. Er is veel te doen bij de boekhandels in Goes.

VAN ONZE REDACTIE

De Goese journalist Peter de Jonge is schrijver van het boekenweekgeschenk ‘Van Raas tot Rico’. Daarin vertelt hij onbekende verhalen over Zeeuwse topsporters, zoals Rico Verhoeven, Els Vader en Danny Blind.

Jan Raas staat er ook in. Hij heeft aan De Jonge voor het eerst in vijftien jaar een interview gegeven. Raas vertelt over zijn amateurbestaan in Zeeland.

Signeersessie

Boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin organiseren zaterdag samen een signeersessie. De Jonge signeert in gezelschap van Jo de Roo en Keetie van Oosten-Hage tussen 14.00 uur en 16.00 uur in Het Paard van Troje en De Koperen Tuin.

Er is meer te doen tijdens de week. Carolijn Visser, die vorig jaar de Zeeuwse boekenprijs en de Libris Geschiedenis Prijs won met ‘Selma’, komt zondag 4 november vertellen over haar nieuwe boek: ‘Zeeuws geluk’.

Visser ging op uitnodiging van een Zeeuwse zorginstelling op zoek naar haar Zeeuwse wortels. Zij logeerde op Walcheren en Noord-Beveland in verblijven waar ouderen aan wie het heden ontglipt een thuis wordt geboden. Zij sprak met bewoners en hun familie, met zorgmedewerkers en vrijwilligers. Visser is zondag 4 november om 14.00 uur te gast in De Koperen Tuin.[l]