Popkoor Seaside Rendez-Vous. FOTO PATRICK VAN IERSEL
Popkoor Seaside Rendez-Vous. FOTO PATRICK VAN IERSEL Foto: Patrick van Iersel

Wervelende theatershow van Seaside

GOES - Popkoor Seaside Rendez-Vous uit Goes staat zaterdag en zondag voor de derde keer in Theater de Mythe in Goes. Dit keer met de show ‘Seaside on the Block’.

DOOR PETER URBANUS

Seaside Rendez-Vous is in 2002 opgericht. Het was toen één van de eerste Zeeuwse popkoren. De 60 zangers en zangeressen in de leeftijd van 18 tot en met 60 jaar, plus de zeskoppige begeleidingsband, brengen populaire hedendaagse popsongs, maar ook bekende nummers uit het verleden. De naam is afgeleid van een nummer van de Engelse rockgroep Queen.

In de nieuwe theatershow komen nummers voorbij van onder andere de Red Hot Chili Peppers, OneRepublic, Amy Winehouse, Joe Jackson, The Weeknd en Robbie Williams. Muzikaal leider is professioneel dirigent Frank de Vreeze. Hij woont in Zuid-Limburg en komt elke dinsdag voor de repetitieavonden naar dorpshuis De Vroone in Kapelle.

Het popkoor kan inmiddels bogen op enkele bijzondere optredens. Marian Sinke is een van de hoge sopranen. “We hebben hele leuke dingen gedaan door de jaren heen”, vertelt ze. Zo trad Seaside Rendez-Vous in 2010 op voor koningin Beatrix in Middelburg op Koninginnedag. In 2014 eindigde het Zeeuwse koor als beste in zijn klasse na een optreden in De Doelen in Rotterdam. Ook aan het optreden in Zuid-Limburg vorig jaar, compleet met een flashmob-optreden op het station van Maastricht, bewaart Sinke leuke herinneringen. De nieuwe theatershow van Seaside is getiteld ‘Seaside on the block’ en verdeeld in zes blokken. Elk blok heeft een eigen thema en nummers die bij dat thema passen.

De leden zijn al twee jaar geleden begonnen met het instuderen van de nummers voor deze show, inclusief alle dansbewegingen, kledingwisselingen en alles wat bij een show hoort. Bovendien is de begeleidingsband deels vernieuwd, met Bart Goedemondt op gitaar, Erik-Jan de Voogd op saxofoon en Matthias van Nuffelen op percussie.

De show van 3 november vangt aan om 20.00 uur en die van 4 november om 14.30 uur. De kaartverkoop is al gestart. Kaarten kosten vijftien euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 12,50 euro. Reserveren kan via www.seasiderendezvous.nl.[l]