Seniorenraad, mantelzorgers en vrijwilligers

HEINKENSZAND - Op de website www.borselevoorelkaar.nl zijn onderstaande vacatures geplaatst.

VAN ONZE REDACTIE

Humanitas zoekt vrijwilligers voor het project Vriendschappelijk Huisbezoek. De dorpsraad Heinkenszand zoekt inwoners van Heinkenszand die willen helpen de algemene belangen van het dorp te behartigen. Buurtbusvereniging Zuid-Beveland zoekt chauffeurs. Er is vraag naar vrijwilligers die een dagdeel per week op een buurtbus willen rijden in Goes, Borssele of Wemeldinge.

Uitgebreide omschrijvingen zijn te vinden op www.borselevoorelkaar.nl.

De seniorenraad komt samen met ‘t Gilde de Bevelanden met vijf workshops over de invulling van je verdere leven op een kruispunt in je leven. Een nieuwe levensfase geeft volop mogelijkheden om nieuwe activiteiten op te pakken, nieuwe kennis te ontwikkelen of andere sociale contacten op te bouwen.

De workshops starten op 7 november in Ons Dorpsleven in ‘s-Gravenpolder. De inloop is vanaf 8.30 uur. Meer via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl.

Dag van de mantelzorg

In partycentrum De Geveltjes in ‘s-Heerenhoek vindt 8 november de Dag van de Mantelzorg plaats.

Mantelzorgers kunnen op deze dag gratis gebruikmaken van een kapper, masseur, visagiste, nagelstyliste en er is een professionele fotograaf aanwezig. Verder zijn er deze dag verschillende workshops: plantenhanger knopen, een soulcollage maken, theemelange samenstellen, speksteen vijlen en alcoholvrije cocktails shaken. Deelnemers kunnen een eerste en tweede keuze maken uit de workshops.

Wethouder

De Dag van de Mantelzorg, die wordt georganiseerd door het Vrijwilligershuis Borsele, wordt geopend door wethouder Marga van de Plasse.

Opgeven kan via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl.[l]