Agenda van 31-10-2018/8-11-2018

AGENDA

Jolijn Hendriks exposeert in Galerie Luctor

13:00 | Galerie Luctor

Jolijn Hendriks exposeert haar schilderijen en bijbehorende gedichten in Galerie Luctor in Oudelande, "Puur Elkaar Ontmoeten", wat refereert aan de ontmoetingen van hart tot hart die ten grondslag liggen aan de afgebeelde personen in acryl op doek. Tot 24 november kunt u de tentoonstelling bezoeken; de galerie is open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag, van 13.00 tot 19.00 uur, Burgemeester van Lierestraat 36 Oudelande. Info: www.galerieluctor.nl

Woensdag 31 oktober

Schilderijen in galerie 't Kunstuus

13:00 | Galerie 't Kunstuus

Expositie schilderijen in diverse technieken van Coraline Bäcker in Heinkenszand t/m 17 november in galerie 't Kunstuus Dorpsstraat 43, 4451 BB Heinkenszand: wo t/m vr 13-18 uur; vr ook 19-20.30 uur; za 10-12 en 13-16 uur. Het werk van Coraline is veelomvattend: portretten, naakten, stillevens, landschappen en dieren. Ze schildert impressionistisch tot fijn realistisch, tegenwoordig ook abstract. Inspiratie, stofuitdrukking, lichtval en kleuren, zijn de werkelijke redenen om te schilderen. Coraline zal op 17 november in de galerie aanwezig zijn.

Spinnen zijn cool!

14:45 | Milieu Educatie Centrum De Bevelanden

Het is herfst en Halloween, het seizoen van de spin! In elk huis zitten wel een paar honderd spinnen! Tijdens deze activiteit leren kinderen dat spinnen niet griezelig zijn, maar juist heel nuttig en cool. Na een korte inleiding over spinnen gaan we buiten spinnen vangen. Daarna bekijken we de spinnen van dichtbij met de loep. Wist jij bijvoorbeeld dat spinnen haren op hun poten hebben? Hebben jou kinderen interesse en zijn ze tussen de 7 en 12 jaar oud, geef ze op bij het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden: www.mecdebevelanden.nl. Woensdag 31 oktober, 14.45-16.30 uur.

Donderdag 1 november

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime

12:00 |

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime Colijnsplaat toont het werk dat oer-Nederlands is, want het is: 'Made in Holland', maar dan gecreëerd door zes Chinese kunstenaars. Door de ogen van deze kunstenaars krijgt wat er in, op en aan het water te zien is, een bijzondere dimensie. In de galerie liggen catalogi met het werk en de beschrijvingen van de rondreis die de zes kunstenaars door ons land maakten en hen inspireerden om het Nederlands waterlandschap vanuit hun gezichtspunt te verbeelden. GalleryMaritime Voorstraat 45, Colijnsplaat, 1 november t/m 31 december, wo t/m za van 12.00-18.00 uur. Gratis entree. Elke woensdag maritieme leestafel. Ook op afspraak: 0622591452 of info@gallerymaritime.nl.

Open Huis Hospice Het Clarahofje

13:00 | Het Clarahofje

Donderdagmiddag 1 november is het Open Huis in Hospice Het Clarahofje tussen 13.00 en 15.00 uur. Belangstelling en/of nieuwsgierig hoe een hospice eruit ziet van binnen? Van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen: 's Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Oefenen met taal, rekenen en computeren

13:30 | Bibliotheek

In Bibliotheek Goes kun je iedere donderdagmiddag oefenen met taal, rekenen en omgaan met de computer, via het programma Oefenen.nl. Een vrijwilliger van het Taalhuis is aanwezig. Inloop iedere donderdagmiddag op 1, 8, 15, 22 en 29 november van 13.30-15.30 uur in de Bibliotheek Goes. De toegang is vrij. De activiteit wordt georganiseerd vanuit het Taalhuis Goes. Het Taalhuis is nog op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers. Kom eens langs bij het Taalhuis en meld je aan als taalvrijwilliger. Meer info: www.bibliotheekoosterschelde.nl/taalhuis

Vrijdag 2 november

Herfstzwerfboekenmarkt

11:00 | Zwerfboekenmarkt

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november is er een Herfstzwerfboekenmarkt in Wolphaartsdijk. Beide dagen kunnen er van 11.00 uur tot 15.00 uur gratis boeken worden gehaald. De bedoeling is dat je de boeken na het uitlezen doorgeeft aan een ander, ze ergens in een andere minibieb of zwerfkast plaatst of ze ergens achterlaat waar ze worden gevonden. https://www.facebook.com/boekendelen/?fref=ts

Cabaret optreden in Wissenkerke

20:00 | Zaal Onder de Toren

Vrijdag 2 november treedt cabaretier Patrick Nederkoorn op in Wissenkerke een try out van de zijn programma 'Ik betreur de ophef'. Patrick Nederkoorn (nominatie Neerlands Hoop 2017) is lid van het team van Spijkers met Koppen, cabaretier en columnist. In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? Ik betreur de ophef is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. De voorstelling begint om 20.00 uur. Voor meer informatie en reserveringen zie www.nutnoordbeveland.nl

Zaterdag 3 november

Herfstzwerfboekenmarkt

11:00 | Zwerfboekenmarkt

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november is er een Herfstzwerfboekenmarkt in Wolphaartsdijk. Beide dagen kunnen er van 11.00 uur tot 15.00 uur gratis boeken worden gehaald. De bedoeling is dat je de boeken na het uitlezen doorgeeft aan een ander, ze ergens in een andere minibieb of zwerfkast plaatst of ze ergens achterlaat waar ze worden gevonden. https://www.facebook.com/boekendelen/?fref=ts

Maandag 5 november

Facebook en veiligheid

9:30 | Bibliotheek

Altijd al willen weten hoe Facebook werkt en hoe je je computer veilig houdt? Volg de praktische cursus in de Bibliotheek Heinkenszand van 2 bijeenkomsten van 2 uur en je leert alle kneepjes over Facebook. De cursus start op maandag 5 november. In 2 lessen op maandag 5 november van 9.30-11.30 uur leer je alles over Facebook en tijdens de les op 12 november van 9:30-11:30 uur leer je veilig om te gaan met je computer. Locatie is de Bibliotheek Heinkenszand aan het Stengeplein 1. Vooraf aanmelden via het aanmeldformulier op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626. Meer info: www.bibliotheekoosterschelde.nl

PVV Achterbanbijeenkomst

19:30 | Partycentrum Landlust

Maandagavond 5 november organiseert PVV Zeeland een achterbanbijeenkomst. Wij mogen die avond Filip Dewinter (Vlaams Belang) als spreker ontvangen. Onze fracties zijn voornemens om in de grensregio's de samenwerking op te zoeken in grensoverschrijdende problematiek en kennis en ervaring uit te wisselen. Restaurant Partycentrum Landlust, Landlustweg 1, Nieuwdorp. Inloop met een kopje koffie of thee vanaf 19.00 uur en we starten om 19.30 uur. Deze bijeenkomst zal tot ongeveer 22:00 uur duren. Meld u aan door een e-mail te sturen naar info@pvvzeeland.nl Aanmelden kan tot en met vrijdag 2 november, maar wacht niet te lang want vol = vol. Bij binnenkomst zal naar uw legitimatiebewijs gevraagd worden.

Inloopmorgen Kloetinge

10:00 | Geerteshuis

Elke eerste maandag van de maand, nu dus 5 november is er inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Deze keer vertelt dhr Willem van Wijngaarden het vrijwel onbekende verhaal over de vluchtroute in de 2e wereldoorlog van Nederland naar Spanje. Om 10 uur staat de koffie klaar in het Geerteshuis, Jachthuisstraat, de toegang is gratis.

Dinsdag 6 november

Spreekuren leefstijlcoaches

14:00 | Bibliotheek

In het kader van Nederland Leest met het thema voeding organiseren de Bibliotheek Oosterschelde en Borsele Beweegt twee gratis inloopspreekuren met leefstijlcoaches. Op 6 november in Bibliotheek 's-Gravenpolder en 14 november in Bibliotheek Heinkenszand. Bibliotheek 's-Gravenpolder op 6 november 14.00-16.30 uur; Bibliotheek Heinkenszand op 14 november 14.00-16.30 uur. Bij het vooraf aanmelden ontvang je een leuke goodiebag via: www.bibliotheekoosterschelde.nl. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Ontwerpen en printen in 3D

19:30 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Dinsdag 6 november houdt de computerclub HCC, regio Zeeland haar maandelijkse bijeenkomst in het dorpshuis “Ons Dorpsleven” aan de Poelvoordestraat 3 te ’s Gravenpolder 4431BP. Het thema van deze avond: “ontwerpen en printen in 3D”. De presentatie gaat vooral in op wat 3D kan betekenen als hobby. We vertellen je over de belangrijkste aspecten van 3D die voor de hobby interessant zijn. Uw (computer)vragen worden behandeld en worden, indien mogelijk, beantwoord. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) en eindigt om 22.00 uur. Toegang gratis ook niet leden zijn welkom.

Woensdag 7 november

Seniorenmirreg

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Woensdag 7 november organiseert 't Kerkje van Ellesdiek een seniorenmirreg. De Vlissingse zangroep Zokantook brengt een gevarieerd programma met liedjes vanaf de jaren '60. Verhalen vertelster Jopie Minnaard verzorgt een intermezzo met een verhaal uit eigen streek. In de pauze verloting. Aanvang is 14.30 uur, reserveren kan via reserveer@ellesdiek.nl of via 0113-612681.