Wie zijn de mannen naast de Zeeuwse boer? FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES
Wie zijn de mannen naast de Zeeuwse boer? FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES Foto: Gemeentearchief Goes

Een Zeeuwse boer in oorlogstijd

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Op 11 november is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Daar wordt deze maand aandacht aan besteed. Zo is er in de hal van het stadskantoor in Goes een fototentoonstelling, welke ook is te zien op zaterdag 17 november bij de voorstelling ‘The Last Post’ met muziek in de Grote of Maria MagdalenaKerk. Hier een foto over WOI uit de verzameling van C.J. Brouwer. Een Zeeuwse boer met twee soldaten. Zijn het zijn zoons of ingekwartierde soldaten? Wie weet de namen van deze personen? En waar woonde deze boer?

Reacties

Reacties kunnen naar info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen verschijnt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een Agrimarkt-waardebon met een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot.

Kapsalon

De winnaar van de vorige foto is Leon Janssens. Deze was van Logement Bruggeman in Hansweert. Janssens schrijft dat hij de eigenaar is van de originele foto. Zijn vader was Piet Janssens, die van 1937 tot 1978 een kapsalon had in Hansweert. De foto kreeg hij van een klant. Achterop de foto staat de datum 1-3-1897. Het logement stond in de Korte Geer, ook wel Simonsstraat genoemd (naar de kleermaker en barbier Simons) die naast het café woonde. De caféhouder was Jan Bruggeman, op 25 maart 1850 in Dordrecht geboren en in 1906 naar Sas van Gent vertrokken.[l]