Wedstrijd van Doing.
Wedstrijd van Doing. Matthijs Mol

SGB H1 en H2 goed uit de startblokken

GOES - Zaterdag 3 november was er h-hockey competitie in het Omnium in Goes. H1 en H2 speelden beiden twee wedstrijden. H1 nam de ochtendsessie voor zijn rekening en H2 speelde in de middag.

H1 is gepromoveerd naar de 2e klasse en dat was aanzienlijk pittiger. Het liet zien dat het goed mee kon in die klasse en had de eerste wedstrijd een hoop pech. Mede door twee shoot-outs vanwege hands en een kopbal. En een gemiste handsbal aan de andere kant werd deze wedstrijd nipt met 4-3 verloren.

De volgende wedstrijd kwam H1 beter uit de startblokken en stond het bij rust 4-0. Uiteindelijk zakte het niveau de tweede helft maar wisten ze nipt de overwinning knap binnen te slepen met 4-3.

SGB H2

H2 won de eerste wedstrijd simpel met 8-0. Met goed spel werd de tegenstander van het kastje naar de muur getikt.

De tweede wedstrijd was tegen een tegenstander die door het opstellen van een onregelmentaire speler een klasse is teruggezet. Dit niveau verschil was goed te zien. Mede door het uitvallen van een speler bij SGB en het hebben van geen wissels werd het een moeilijk verhaal. Brian Omzigtig redde uiteindelijk de eer door een shoot-out te benutten. Eindstand was 13-1. H2 hoopt mee te doen in de top van het klassement en is hiervoor zeker niet kansloos.[l]