Boekenfeest afsluiter Boekenweek

GOES - De Week van het Zeeuwse Boek wordt zaterdag in Goes afgesloten met een boekenfeest.

VAN ONZE REDACTIE

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur gebeurt er van alles in Het Paard van Troje en De Koperen Tuin. Zo is er een meet and greet met auteurs die waren genomineerd voor Zeeuwse boekenprijzen. Sander Kooistra, Marlies Allewijn, Anna van Suchtelen, Rob Ruggenberg en Peter de Jonge, die het boekenweekgeschenk heeft geschreven, komen naar Goes.

Tussen 14.00 uur en 15.00 uur zijn Van Suchtelen en Ruggenberg in Het Paard van Troje en Allewijn, Kooistra en De Jonge in De Koperen Tuin. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur is dat omgedraaid.

Franca Treur is er niet bij. Zij won zaterdag de Zeeuwse Boekenprijs met haar roman ‘Hoor nu mijn stem’. De auteur ontving een bedrag van 1000 euro en een kunstwerk van de hand van de Zeeuwse kunstenaar Willy Leijnse. De andere genomineerden waren Allewijn met ‘De meid’ en Kooistra met ‘Til mij op met 1000 vogels’ en de boeken ‘Flora Zeelandica’ en ‘Middelburg gezicht van de stad’. van Sander Kooistra en De meid van Marlies Allewijn.

De Prijs van de Zeeuwse Boekhandel ging naar Remco van Schellen van Omroep Zeeland. De PZC Publieksprijs ging naar ‘10 edities Weijtjerock’.[l]