Borselse senioren kunnen in december naar de kerstmarkt in Antwerpen. FOTO MERIJN SITSEN
Borselse senioren kunnen in december naar de kerstmarkt in Antwerpen. FOTO MERIJN SITSEN Foto: Merijn Sitsen

Borselse berichten van en voor vrijwilligers

HEINKENSZAND - De seniorenraad in de gemeente Borsele organiseert vrijdag 14 december een kerstreis naar Antwerpen.

VAN ONZE REDACTIE

Alle 55-plussers in de gemeente Borsele kunnen mee naar de kerstmarkt, die één van de grootste ter wereld is. De bus vertrekt om 13.00 uur bij de bushalte bij het gemeentehuis in Heinkenszand en om 13.15 uur bij het dorpshuis in ’s-Gravenpolder. De terugkeer is rond 21.15 uur. Aanmelden voor de busreis is verplicht en kan bij het Vrijwilligershuis Borsele via 0113-311999 of via www.vrijwilligershuis.nl.

Mantelzorgers

De gemeente Borsele roept mantelzorgers op zich te registreren. Het Vrijwilligershuis kan onder meer ondersteuning bieden bij de zorg. Mantelzorgers kunnen er terecht voor informatie en advies of een aanvraag plaatsen voor een vrijwilliger die de mantelzorgtaken tijdelijk overneemt. Meer info over registreren via info@vrijwilligershuis.nl.

Vacatures

De website www.borselevoorelkaar.nl is de digitale zoek- en vindplaats voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk in de gemeente Borsele. Onlangs heeft de Jongerenraad Borsele een vacature geplaatst. De raad is op zoek naar versterking.

Verder zoekt Vluchtelingenwerk Zeeland vrijwilligers die vluchtelingen met een verblijfsvergunning willen helpen met bijvoorbeeld het leren van de Nederlandse taal of het invullen van formulieren. Bovendien zoekt Molen de Vijf Gebroeders mensen die helpen de molen en bijgebouwen in goede conditie te houden.

Meer op www.borselevoorelkaar.nl.[l]