AV'56 organiseert 14 december een speciale wedstrijd voor haar zieke jeugdlid Jade de Lange. FOTO AV'56
AV'56 organiseert 14 december een speciale wedstrijd voor haar zieke jeugdlid Jade de Lange. FOTO AV'56 Foto: AV'56

Kanjerloop van AV'56 voor zieke Jade

GOES - Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de Kanjerloop van AV’56 op vrijdag 14 december. AV’56 organiseert deze loop voor haar ernstig zieke jeugdlid Jade de Lange.

VAN ONZE REDACTIE

De opbrengst van het evenement is bestemd voor Café des Artistes, een doel dat is uitgekozen door de ernstig zieke Jade de Lange, een jeugdlid van AV’56.

Het 10-jarige meisje uit Goes heeft een zwaar jaar van kankergerelateerde ziekenhuisopnamen achter de rug. Ze is nog in behandeling in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Tijdens haar diverse opnamen heeft Jade veel steun en plezier gehad van het Café des Artistes. Het is een soort rijdend kunstatelier: een grote kar met materialen, die langskomt bij de kinderen om kunstobjecten te maken, zoals een beeldje of een portret. Dat gebeurt één-op-één.

Rekening

Alle inkomsten van de Kanjerloop (inschrijfgelden, kantineopbrengsten, vrije giften) gaan naar het goede doel. Wie op vrijdag 14 december niet kan komen, kan het toch steunen. Er is een speciale rekening geopend: NL96 RABO 0333 3991 61 t.n.v. Goese atletiekvereniging AV’56. Inschrijven kan via www.atletiek.nu/wedstrijd/main/25120. Wie Jade’s ervaringen wil lezen, kan kijken op haar blog: www.kanjerjade.nl.[l]