Omnis Kindcentrum De Meidoorn uit Nisse wint de Onderwijsprijs Zeeland

NISSE - Op woensdag 14 november werd de Onderwijsprijs Zeeland uitgereikt in Middelburg. Omnis Kindcentrum De Meidoorn mocht deze prijs mee naar huis nemen en vertegenwoordigt Zeeland bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs, in maart 2019. Omnis Kindcentrum De Reiger uit Heinkenszand en De Meidoorn uit Nisse waren allebei in de categorie primair onderwijs genomineerd voor de prijs. Een eer waar ze ontzettend trots op zijn!

Omnis Kindcentrum De Meidoorn wint de onderwijsprijs vanwege het groene onderwijsconcept waar sinds twee jaar mee gewerkt wordt. Leren door te ervaren, te onderzoeken en te ontdekken in de natuur staat centraal op De Meidoorn. De techniek en aardrijkskunde worden gekoppeld aan de vier elementen vuur, lucht, aarde en water. Daarnaast zijn er 5 thema’s per jaar waar de hele school aan werkt en waarbij vakken als taal en rekenen ook zoveel mogelijk gekoppeld worden aan de thema’s. De Meidoorn heeft een groen en uitdagend plein waar iedere groep minimaal 2x in de week buiten les krijgt en waar kinderen kunnen werken in het buitenlokaal.

De Reiger wordt tweede
Omnis Kindcentrum De Reiger was genomineerd dankzij de inzending van het project Olympische Spelen. Groep 5 en 6 hebben onder leiding van juf Christel tijdens dit project zo veel mogelijk 21e-eeuwse vaardigheden geoefend. Ook hebben ze volgens de SCRUM-methode gewerkt aan dit project. De Reiger wint hiermee de tweede prijs.

Over de Onderwijsprijs
De Nationale Onderwijsprijs is een initiatief van het instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De onderwijsprijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. In elke provinciehoofdstad is een finale met provinciale deelnemers. De provinciale winnaars zijn automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Een landelijke jury bepaalt uiteindelijk wie de Nationale Onderwijsprijs in ontvangst mag nemen. [l]