Een deel van de wedstrijdspringgroep met train(st)ers van Olympia Kapelle.
Een deel van de wedstrijdspringgroep met train(st)ers van Olympia Kapelle.

10x goud voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Wat was het een fantastische dag afgelopen zaterdag in het Omnium in Goes. De door onze vereniging georganiseerde springwedstrijd verliep op rolletjes. De EHBO kon dan ook lekker blijven zitten waar die zat want er hoefde nog geen pleister geplakt te worden.

We waren met een grote groep springers vertegenwoordigd, maar liefst 6 teams van Gymnastiek Verening Olympia Kapelle deden mee aan deze wedstrijd. In teamverband springen ze in het A, B, C niveau waarvan A het hoogste niveau is. Andere deelnemende verenigingen waren o.a. Forza Gymnastica, MTV ’69 Middelburg, UDI Bergen op Zoom en Trafo Steenbergen.

Het juniorenteam A/B niveau (mix GV Olympia Kapelle en MTV ’69 Middelburg) bestaande uit Isa van Waarde, Julia van Liere, Meike van Belzen, Noa van Boven, Charlotte Moeleker, Angela Jansen, Jordan van Herwijnen en Roxanne Cappon wist op alle drie de onderdelen het goud binnen te slepen. Zowel op de Airtumbling, Minitrampoline en Pegasus werden ze eerste, op een haartje na hadden ze ook nog de hoogste dagscore behaald, maar helaas ging die beker mee terug naar het seniorenteam van Trafo Steenbergen.

Het jeugdteam A/B niveau bestaande uit Ilse Boomsma, Brenda Scheepstra, Sanne Rijswijk, Jada van Ham, Anouk Dekker, Annika Franken, Lisa Raadtgever en Iris Goedegebure wist 2x goud te winnen: op Airtumbling en Pegasus.

Het Jeugdteam C niveau bestaande uit Iris Baaij, Lieke Kats, Tess van Waarde, Joni van Ham, Yfke de Mol, Rebecca de Beule, Annemijn Melis en Noémi Cappon had een 1, 2, 3-tje: ze wonnen het goud op de Pegasus, het zilver op de Minitrampoline en het brons op de Airtumbling. Fantastisch!!

Het seniorenteam A niveau (mix GV Olympia Kapelle en MTV ’69 Middelburg) bestaande uit Anne van Strien, Sanne Mondeel, Jonard Maljaars, Damian van den Broek, Melanie Nieuwenhuize, Amber van Strien, Marielle Tange, Britt Willems en Vivian Poppe wist een prachtige 1e plaats te behalen op de Pegasus en kon zo de gouden beker mee naar huis nemen.

Het Jeugd C meisjesteam en het Juniormixteam B/C vielen helaas niet in de prijzen, maar wat hebben jullie fantastische sprongen laten zien. Voor het jeugdteam was het extra spannend, want voor sommige meisjes was dit hun eerste wedstrijd.

Al met al was het een fantastische dag waar we met z’n allen op terug kunnen kijken! [l]