Roland Goovers en Charlotte Thissen van de stichting Binnenstad Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Roland Goovers en Charlotte Thissen van de stichting Binnenstad Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Samenwerking stopt, maar ondersteuning niet

GOES - De stichting Binnenstad Goes en Goes Marketing stoppen met samenwerken. De commerciële boodschappen van eerstgenoemde stichting passen niet meer bij de doelstellingen van Goes Marketing. Binnenstad Goes vindt het jammer, maar stopt niet. Zo is de pagina Zo Goes gelanceerd. “We willen ondernemers blijven ondersteunen.”

DOOR EUGÈNE DE KOK

De stichting Binnenstad Goes en Goes Marketing werden beide zo’n zes jaar geleden opgericht. De eerste om winkeliers in het centrum op allerlei manieren van dienst te zijn, de tweede om Goes buiten de gemeentegrenzen goed op de kaart te zetten. Binnenstad Goes werd betaald door haar leden, Goes Marketing was en is een initiatief van de gemeente en heeft meerdere sponsors.

Na eerst apart te hebben geopereerd gingen de stichtingen op initiatief van het gemeentebestuur samen verder. In plaats van de aparte platforms Echt Goes van Binnenstad Goes en Goes is Goes van Goes Marketing kwam er één website en één Facebook-pagina: www.goesisgoes.nl en www.facebook.com/goesisgoes. Daarop stond informatie over de stad en evenementen van Goes Marketing, maar op het ondernemersplatform vond je ook artikelen over winkels en horecazaken in Goes, tips en video’s van en over leden, aangeleverd door Roland Goovers en Charlotte Thissen.

Actie

Zij kwamen vorig jaar met het idee om hun werkzaamheden voor alle winkeliers in te zetten in plaats van alleen voor hun leden. Aanleiding was de decemberactie ‘Goes pakt uit’. “We wilden één doos weggeven met leuke spullen van onze leden, maar kregen van iedereen wat. Het werden uiteindelijk drie volle dozen. Dat heeft ons aan het denken gezet”, zegt Goovers. “Iedereen in de binnenstad was enthousiast”, voegt Thissen toe. Het tweetal maakte een plan om het ondernemersplatform breder te trekken. “Maar dan heb je wel geld nodig. Leden heb je immers niet meer.” Goovers en Thissen leverden hun idee in bij de gemeente, maar vernamen niets meer. De samenwerking werd door Goes Marketing per 1 januari opgezegd. De doelstellingen van Goes Marketing zouden niet meer passen bij de berichten van Binnenstad Goes. Goes Marketing behoudt de domeinnaam www.goesisgoes.nl. De stichting Binnenstad Goes stopt te bestaan. “We betreuren het dat er geen vorm van samenwerking mogelijk is”, schrijven Goovers en Thissen in een brief aan de ondernemers, hoewel er ook ‘wederzijdse waardering’ is. De contracten met de leden zijn per 1 januari opgezegd. Een tweede aflevering van ‘Goes pakt uit’ is het laatste wat de twee doen onder de vlag van Goes is Goes. “We blijven positief denken. We gaan er in ieder geval met een knaller uit”, zegt Thissen over de decemberactie. “Daarna slaan we een andere weg in.” Welke weg weten de twee nog niet precies, al is de nieuwe Facebook-pagina Zo Goes al in de lucht. Daarop komen berichten en verhalen vinden over en van ondernemers. “We weten dat er bij ondernemers behoefte is aan ondersteuning, maar hoe we dat vorm gaan geven is nog niet duidelijk”, legt Goovers uit. “Samenwerking is en blijft belangrijk in de binnenstad, zeker in deze tijd.” Meer op www.facebook.com/zogoes.[l]