Het Klomppop Festivalweekend staat in het teken van straattheater en veel, heel veel muziek. FOTO JEROEN VAN OPSTAL
Het Klomppop Festivalweekend staat in het teken van straattheater en veel, heel veel muziek. FOTO JEROEN VAN OPSTAL Foto: Jeroen van Opstal

Maan, Fresku, Kafke, Tante Joke én karaoke

OVEZANDE - Zangeres Maan, hiphopper Fresku, nu-punkband Indian Askin, Zanger Kafke en de Tante Joke Karaoke Band zijn de eerste vijf namen voor het Klomppop Festivalweekend in Ovezande. Vroege vogels kunnen hun kaartjes al kopen voor het festival in het laatste weekend van mei.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Maan staat zaterdagavond met haar band op het mainstage. De zangeres werd bekend van haar winst in The Voice of Holland. Ze is daarna niet razendsnel in de vergetelheid geraakt zoals andere winnaars, maar staat inmiddels in uitverkochte clubs en op festivals. Zo stond ze vorig jaar op Pinkpop.

Succesvol

Indian Askin trad al eens op tijdens Lowlands en was eerder op Klomppop te zien. De band keert na een succesvolle show in 2016 volgend jaar terug naar Ovezande. In januari verschijnt het tweede album van de vierkoppige band.

Fresku is een bekende naam in de hiphop-wereld. De inwoner van Eindhoven timmert al tien jaar aan de weg, maar is nog altijd één van de toonaangevende rappers in Nederland.

Zanger Kafke is van een ander kaliber. Hij staat in de feesttent op het terrein. De Brabander, die door een geintje van zijn vrienden zanger werd, is vooral bekend van zijn hit ‘Springen’. Zingen kan hij niet, geeft hij zelf toe, maar het dak gaat er altijd af tijdens zijn optredens.

Professioneel

Wie zelf op het podium van Klomppop wil staan moet naar de Tante Joke Karaoke Band. De karaokeband reist langs alle popzalen in Nederland. Bezoekers klimmen op het podium om hun favoriete nummers te zingen onder begeleiding van de professionele band. Op de laatste dag van het festivalweekend in Ovezande zal dat niet anders zijn.

Vroege vogels

Klomppop vindt plaats van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei. De voorverkoop is begonnen via www.klomppop.nl. Binnenkort liggen er ook kaartjes bij de Kreahoek in Ovezande en De Drvkkery in Middelburg. Vroege vogels zijn goedkoper uit dan mensen die hun kaartje later kopen.

Eind december wordt de volgende reeks namen bekend gemaakt.[l]