Mandi schildert Megayacht Amigo van eigenaar Zeeman.
Mandi schildert Megayacht Amigo van eigenaar Zeeman. Foto: GalleryMaritime

AGENDA

Expositie Annet van Heusden in bibliotheek

11:00 | Bibliotheek

Het boek 'Je bent wat je leest' staat in het middelpunt tijdens 'Nederland Leest' 2018. Bibliotheekleden kunnen dit boek gratis afhalen. Het thema van Nederland Leest 2018 is voeding. Speciaal daarom is er in de maand november in de Bibliotheek Goes een foto-expositie van Annet van Heusden. Annet van Heusden, wonende in Goes, exposeert haar fotocollectie van bijzonder fruit; fruit met een ritssluiting, veter of paperclip. Te bezichtigen t/m 30 november tijdens openingstijden in de Bibliotheek Goes, Oostwal 34. Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime

12:00 |

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime Colijnsplaat toont het werk dat oer-Nederlands is, want het is: 'Made in Holland', maar dan gecreëerd door zes Chinese kunstenaars. Door de ogen van deze kunstenaars krijgt wat er in, op en aan het water te zien is, een bijzondere dimensie. In de galerie liggen catalogi met het werk en de beschrijvingen van de rondreis die de zes kunstenaars door ons land maakten en hen inspireerden om het Nederlands waterlandschap vanuit hun gezichtspunt te verbeelden. GalleryMaritime Voorstraat 45, Colijnsplaat, 1 november t/m 31 december, wo t/m za van 12.00-18.00 uur. Gratis entree. Elke woensdag maritieme leestafel. Ook op afspraak: 0622591452 of info@gallerymaritime.nl.

Donderdag 29 november

Oefenen met taal, rekenen en computeren

13:30 | Bibliotheek

In Bibliotheek Goes kun je iedere donderdagmiddag oefenen met taal, rekenen en omgaan met de computer, via het programma Oefenen.nl. Een vrijwilliger van het Taalhuis is aanwezig. Inloop iedere donderdagmiddag op 29 november van 13.30-15.30 uur in de Bibliotheek Goes. De toegang is vrij. De activiteit wordt georganiseerd vanuit het Taalhuis Goes. Het Taalhuis is nog op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers. Kom eens langs bij het Taalhuis en meld je aan als taalvrijwilliger. Meer info: www.bibliotheekoosterschelde.nl/taalhuis

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek

De Bibliotheek Oosterschelde organiseert iedere donderdag, in samenwerking met Taalclub Borsele, een Taalcafé in de Bibliotheek Heinkenszand van 14.00-15.30 uur. Het Taalcafé is een goede plek om te oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen te leren kennen. Ook is het een plek waar je ervaringen kunt delen. De eerstvolgende Taalcafé's zijn op 29 november, 13 en 20 december. Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl/taalhuis

Lezing over koolhydraatarm eten

20:00 | Bibliotheek

Is koolhydraatarm eten daadwerkelijk zo succesvol en doeltreffend? Op donderdagavond 29 november organiseert de Bibliotheek Oosterschelde een lezing met een gewichtsconsulente in de Bibliotheek Heikenszand. Er kunnen verschillende redenen zijn om minder koolhydraten te eten: voor een betere balans, om een paar kilo af te vallen, bij diabetes of gewoon omdat het lekker is. Gerdien Weezepoel, gewichtsconsulente, vertelt over de achtergronden van voeding in het algemeen en koolhydraten in het bijzonder, gebaseerd op de nieuwste feiten. De lezing is in Bibliotheek Heikenszand, Stengeplein 1, van 20.00-22.00 uur. Kaartverkoop en informatie via: www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Zaterdag 1 december

Expositie

8:00 |

Van 1 december tot 1 maart exposeert Riny van der Borgt van der Wal uit Heinkenszand voor de tweede keer in de Cornelia Emil Sandströmweg 2 Zierikzee. Met bijzondere materialen en technieken wil zij verschillende culturen laten zien die in onze maatschappij leven om elkaar beter te leren begrijpen want als geest en hand niet samen gaan, ontstaat er geen kunst. Openingstijden hele week van 08.00-20.00 uur.

Rommel-/ kerstmarkt

9:00 | Gymlokaal

Op zaterdag 1 december wordt de jaarlijkse kerstmarkt gehouden, en wel in het voormalige gymlokaal, in de Bernhardstraat van 9.00 tot 16.00 uur. Ook te bereiken via het Julianaplein aan de Julianastraat.Naast veel kerstspullen zijn er ook veel meubels uitgestald, zoals bedden, banken, kasten, eethoeken etc. Natuurlijk is er ook een koffiehoek, waar ook gluhwijn te verkrijgen zal zijn. Ook kunnen we nu definitief melden dat de reguliere rommelmarkten een vervolg krijgen in de voormalige basisschool. De eerste keer zal zijn op zaterdag 19 januari en vervolgens elke 1e en 3e zaterdag van de maand. Voor het aanleveren van spullen en/of informatie: Jan Bosselaar, 06-14736725.

Winterse rommelmarkt

10:00 | Ruilwinkel Goes

Zaterdag 1 december wordt er bij de Ruilwinkel, Couwervestraat Goes, weer een winterse rommelmarkt georganiseerd. Vanaf 10.00 tot 15.00 uur zijn er buiten leuke spulletjes te koop. De boekentafel staat in de aanbouw van de winkel. De opbrengst is voor de extra onkosten. De Ruilwinkel zelf is ook open vanaf 10.00 uur, de inname sluit om 14.30. Ook dit jaar is er een kerstsluiting: Vanaf 20 december om 16.00 uur is de winkel gesloten en op 7 januari is de winkel weer vanaf 13.00 geopend. Meer informatie via Facebook Ruilwinkel Goes of de website: www.ruilwinkelgoes.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 (inname sluit 16.30). Tel: 0113-212653.

Pietenweekend

12:00 |

In de straten van het centrum in Goes lopen zaterdag en zondag heel veel pieten. De pietenschool organiseert zaterdag activiteiten en op zondag maken pieten muziek in de straten. De winkels zijn dan open tussen 12.00 en 17.00 uur. Het pietenweekend is in de plaats gekomen van de lampionnenoptocht en het werkpaleis van Sinterklaas. Op de vrijdag en zaterdag na Sinterklaas vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats in Goes. Vrijdag 7 december opent bovendien de schaatsbaan op de Grote Markt.

Dansavond OVA

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

OntspanningsVereniging 'Amicitia' (OVA) organiseert zaterdag 1 december weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ Johan verzorgt de muziek. Aanvang 20.00 uur.

Zondag 2 december

Pietenweekend

12:00 |

In de straten van het centrum in Goes lopen zaterdag en zondag heel veel pieten. De pietenschool organiseert zaterdag activiteiten en op zondag maken pieten muziek in de straten. De winkels zijn dan open tussen 12.00 en 17.00 uur. Het pietenweekend is in de plaats gekomen van de lampionnenoptocht en het werkpaleis van Sinterklaas. Op de vrijdag en zaterdag na Sinterklaas vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats in Goes. Vrijdag 7 december opent bovendien de schaatsbaan op de Grote Markt.

Maandag 3 december

Open avond hospice het Clarahofje

19:00 | Het Clarahofje

Maandagavond 3 december van 19.00-21.00 uur is er gelegenheid om in het hospice een kijkje te nemen. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom, met of zonder vraag, gewoon nieuwsgierig, vanuit professie of privé. Kom gerust. Aanmelden van tevoren is niet nodig. Er zijn medewerkers die u rondleiden en u vragen beantwoorden.

Inloopmorgen

10:00 | Geerteshuis

Inloopmorgen: Iedere eerste maandag van de maand, nu dus 3 december is er inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving in het Geerteshuis, Jachthuisstraat. Deze keer vertellen de heer en mevrouw Kampman, met dia's over hun reis naar Alaska in 1987. Tegen 10 uur staat de koffie klaar, de toegang is gratis.