Eén van de werken van Elly Wiegman die op de tentoonstelling te zien is.
Eén van de werken van Elly Wiegman die op de tentoonstelling te zien is. Foto: Picasa

AGENDA

Woensdag 5 december

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime

12:00 |

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime Colijnsplaat toont het werk dat oer-Nederlands is, want het is: 'Made in Holland', maar dan gecreëerd door zes Chinese kunstenaars. Door de ogen van deze kunstenaars krijgt wat er in, op en aan het water te zien is, een bijzondere dimensie. In de galerie liggen catalogi met het werk en de beschrijvingen van de rondreis die de zes kunstenaars door ons land maakten en hen inspireerden om het Nederlands waterlandschap vanuit hun gezichtspunt te verbeelden. GalleryMaritime Voorstraat 45, Colijnsplaat, 1 november t/m 31 december, wo t/m za van 12.00-18.00 uur. Gratis entree. Elke woensdag maritieme leestafel. Ook op afspraak: 0622591452 of info@gallerymaritime.nl.

Vrijdag 7 december

Kaartenbeurs

19:00 | De Goede Verwachting

Kaartenkring Zeeland komt vrijdag 7 december en 4 januari bij elkaar in De Goede Verwachting, Burg. Vermetstraat 2, Lewedorp vanaf 19.00 uur. Verzamelaars uit Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen, Schouwen en Duiveland en uiteraard de Bevelanden ontmoeten elkaar om te ruilen of te verhandelen. Verzamelgebieden zijn molens, klederdrachten, schepen/havens/veerboten/vuurtorens en de dorpen en steden in Zeeland. Komt u ook eens kijken? Voor verdere data in 2019 s.v.p. aanmelden bij hminnaar@zeelandnet.nl.

Zaterdag 8 december

Vogelbeurs De Vogelvrienden Goes

10:00 | Heer Hendrikhuis

Zaterdag 8 december is het vogelbeurs tussen 10.00 en 12.00 uur in het Heer Hendrikhuis, Te Werfstraat 18 te 's-Heer Hendrikskinderen. Het is de gelegenheid om kooi- en volièrevogels te ruilen, te kopen en te verkopen, zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van de N.B.v.V. (http://www.nbvv.nl/beurzen/regels). Ook zijn er voeders, naaldbanden, mokken, kalenders en andere benodigdheden verkrijgbaar. Ringen voor de 3e ronde 2019 kunnen nog besteld worden. Bekijk ook onze website: www.vogelvriendengoes.nl

Expositie

8:00 |

Expositie: Van 1 december tot 1 maart exposeert Riny van der Borgt van der Wal uit Heinkenszand voor de tweede keer in de Cornelia Emil Sandströmweg 2 Zierikzee. Met bijzondere materialen en technieken wil zij verschillende culturen laten zien die in onze maatschappij leven om elkaar beter te leren begrijpen want als geest en hand niet samen gaan, ontstaat er geen kunst. Openingstijden hele week van 08.00-20.00 uur

Expositie Elly Wiegman

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Elly Wiegman exposeert in 't Kerkje van Ellesdiek haar werk met de titel "Verbonden met Hemel en Aarde". Elly's werk bestaat uit uiteenlopende stijlen en technieken. Naast het schilderen is ze ook bezig met keramiek. De expositie is geopend op zaterdag 8 en 15 december van 13.30-16.00 uur.

Symposium 'Draait alles om de Randstad?'

13:30 | Stadhuis

De Werkgroep Cultuur Historie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen organiseert een symposium met de titel ‘Draait alles om de Randstad?’ Wat de werkgroep betreft is het antwoord: Niet dus! Aan het symposium werkt o.a. mee het Goese Tweede Kamerlid Joba van den Berg-Jansen. Zaterdag 8 december, 13.30-18.00 uur, Stadhuis Goes, Lange Kerkstraat 1. Vijf gerenommeerde wetenschappers en een Zeeuws Tweede Kamerlid laten op 8 december hun licht schijnen over het onderwerp. Aanmelden via wchzeeland@gmail.com.

Winterparty Nisse

20:30 | 't Durpsuus

Op zaterdag 8 december organiseert MFN een Winterparty in 't Durpsuus in Nisse. Dit winterfeestje wil je niet missen! Live muziek van Gantle Acoustic . Zij spelen muziek die door alle decennia heen gaat van de jaren '60 en '70 tot nu. Het viertal speelt gewaagde en verrassende nummers op een semi-akoestische manier met oorstrelende meerstemmige zang . Je lievelingshit nog eens horen? Dance classics uit de jaren 70 en 80? Iedereen op de dansvloer met DJ Peu Vieux. Hij neemt zijn platenkoffers weer mee met ouderwets vinyl en laat je de avond uit dansen. Zaterdag 8 december, 't Durpsuus Nisse, 20.30 uur. Toegang gratis. Info: https://www.facebook.com/Muziekfestival-Nisse-213710392517807

Zondag 9 december

Kerstmarkt

11:00 | Katse Kerk

Ook dit jaar organiseert de Stichting de Katse Kerk weer de jaarlijkse terugkerende sfeervolle Kerstmarkt op zondag 9 december van 11.00 uur tot 16.00 uur. De opbrengst van deze Kerstmarkt komt geheel ten goede van het onderhoud van het kerkgebouw en onderhoud aan het Nieuw-Zeelandhuis. Vele vrijwilligers hebben zich de afgelopen maanden weer creatief ingespannen om een verrassend assortiment kerstspullen te maken. Natuurlijk is de Kerkzaal en het Nieuw Zeelandhuis weer sfeervol aangekleed en zijn er allerlei culinaire verrassingen. Kortom de moeite waard! Tot zondag 9 december in het Kerkje van Kats.

Oecumenische bijeenkomst

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zondag 9 december is er een 'oecumenische bieeênkomst' in 't Kerkje van Ellesdiek. Op deze tweede zondag van de maand december wordt in 't Kerkje een bijeenkomst gehouden in een Zeeuwse streektaal. Ook de liederen voor deze middag worden in het Zeeuws vertaald en gezongen. De overdenking wordt dit keer verzorgd door Bas Rentmeester uit Elshout. Het thema is: 'In de moaie 'n uuzen'. Aan deze bijeenkomst werkt het Gregoriaans koor Sint Caecilia uit Heinkenszand mee. Aanvang 14.30 uur. Toegang gratis. Er wordt gecollecteerd voor het Cornel Ngaleku Children Centre in Tanzania en voor de onkosten van 't Kerkje.

Advent zingen in de Bethelkerk

18:30 | Bethelkerk van de Vrije Evangelische Gemeente

Op zondag 9 december Advent zingen in Bethelkerk van de Vrije Evangelische Gemeente, Beatrixlaan, Goes. Aanvang 18.30 uur. Thema: 'Er stond een deur open in de hemel...' m.m.v. ds A. Jobsen uit Goes; Brassband Excelsior uit 's-Heer Arendskerke o.l.v. Rene Nelis. Na afloop ontmoeting met elkaar in de foyer waar de koffie/thee of limonade gereed staat. U bent van harte welkom!

Dinsdag 11 december

Lezing over archeologische opgravingen

19:30 | Amicitia

Archeoloog Karel-Jan Kerckhaert geeft op dinsdag 11 december in dorpshuis Amicitia in Kloetinge een lezing over de archeologische opgravingen op de Bevelanden van het afgelopen jaar. De organisatie is in handen van Heemkundige Kring De Bevelanden. Daarbij zal hij aandacht besteden aan de opgravingen op de Houtkade in Goes, Smokkelhoek in Kapelle-Biezelinge en opgravingen in Kruiningen en op Noord-Beveland. De lezing begint om 19.30 uur.