Snelheid op Zanddijk en Molendijk omlaag

YERSEKE - De provincie wil de maximumsnelheid op de Zanddijk en Molendijk (N673), de drukke route tussen Kruiningen en Yerseke, verlagen van tachtig naar zestig kilometer per uur. “Het is een dringend verzoek van alle partijen”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas.

VAN ONZE REDACTIE

Op een deel van de N673 mag het verkeer al maximaal zestig kilometer per uur rijden. Op de rest van de Zanddijk en Molendijk is tachtig kilometer per uur de maximumsnelheid. “Aanvankelijk hadden we er niet zoveel oren naar, omdat we hebben afgesproken een toekomstvisie voor het hele gebied te maken en deze maatregel bepaalde maatregelen met zich meebrengt”, legt Harry van der Maas uit. “Maar de veiligheid moet te allen tijde gegarandeerd zijn. Er is heel veel draagvlak voor deze verlaging. Ook de gemeente heeft hier dringend om gevraagd.”
De provincie overweegt verkeersplateaus aan te leggen, bijvoorbeeld bij de fietsoversteek bij de Grintweg. De maatregelen kunnen pas op zijn vroegst in het voorjaar worden genomen, omdat er inspraak mogelijk is op het verkeersbesluit.

Aansluiting
De provincie, de gemeente Reimerswaal en belanghebbenden onderzoeken de beste oplossing voor de verkeersproblemen rondom Yerseke. Ze kijken daarbij naar de aansluiting met en doorstroming op de A58, ontsluiting van de bedrijventerreinen bij Yerseke en Kruiningen en het veiliger maken van de spoorwegovergang. In november is de opzet van de studie besproken met een klankbordgroep, aldus Zeeland. “De aanwezigen drongen er bij de provincie op aan om vooruitlopend op de studie de maximumsnelheid te verlagen naar zestig kilometer per uur op het traject Zanddijk-Molendijk. Aan die oproep geven we nu gehoor.”[l]