Het personeel van De Visser Optiek wenst iedereen fijne feestdagen. FOTO DE VISSER OPTIEK
Het personeel van De Visser Optiek wenst iedereen fijne feestdagen. FOTO DE VISSER OPTIEK Foto: Visser Optiek

‘Blijven inzetten op kwaliteit, service en complete zorg’

HEINKENSZAND – Op 21 december is het precies 25 jaar geleden dat De Visser Optiek zijn deuren opende. Dit is het hele jaar gevierd met tal van acties. Tot en met 21 december krijgen klanten die een bril aanschaffen bovendien de kans hun aankoopbedrag terug te winnen. Op de 21e worden tijdens een receptie de twee winnaars bekend gemaakt.

DOOR JESSICA ROVERS

De enige voorwaarde om de prijs te kunnen winnen, is 's avonds tijdens de trekking aanwezig te zijn. “Het wordt een gezellige avond met een hapje en een drankje”, zegt Isabelle van den Berge. “We nodigen naast de klanten onze samenwerkingspartners uit, onder wie osteopaten, fysiotherapeuten en chiropractors en collega-ondernemers uit het dorp.” Sinds 2017 is Isabelle, nadat zij in 1996 als eerste medewerker was aangenomen, de nieuwe eigenaar. De Visser Optiek heeft daarom sinds kort een nieuw logo met daarin de vermelding 'By Isabelle'.

Specialisme

In de loop der jaren is het personeelsbestand uitgegroeid tot zes personen met ieder een eigen specialisme. “Complete oogzorg, kwaliteit, een persoonlijke benadering en goede service blijven onze speerpunten”, vertelt Isabelle.

De visie waarmee de optiek groot is geworden is dezelfde als die van vandaag de dag. “We hanteren een holistische benadering en kijken naar het totaalplaatje en niet alleen naar de ogen. Een afwijkende oogstand kan soms tot andere lichamelijke klachten leiden. We zoeken altijd eerst naar een oorzaak en gaan dan pas een correctie toepassen."

Als extra service bezoekt De Visser Optiek mensen aan huis die niet in staat zijn zelf naar de winkel te komen. “We hebben een nieuwe bedrijfswagen en nemen meetapparatuur en brillen mee om te passen. Het is ook mogelijk dat we mensen ophalen, zodat we ze in de optiek te kunnen meten. De meeste apparatuur staat toch hier.”

Naast een persoonlijke benadering staat kwaliteit van de geleverde zorg bij De Visser Optiek hoog in het vaandel. “We maken ons sterk voor een goede oogzorg door een totale screening van het oog. We werken met een heel mooi, geavanceerd meetapparaat: de Zeiss Visufit 1000. We zijn pas daarmee de derde in Nederland.” Het apparaat biedt zeer nauwkeurige 3D-centrering en innovatieve functies. “De optimale stand van de bril kan bepaald worden en omdat er gewerkt wordt met veel parameters kunnen brillenglazen nog nauwkeuriger op maat gemaakt worden. Door dit apparaat zijn het zetten van kruisjes met een viltstift overbodig geworden. Brillenglazen en monturen kunnen perfect op elkaar afgestemd worden.” Volgens Isabelle gaat de digitale ontwikkeling heel snel. “Ons streven blijft om deze ook in toekomst zo goed mogelijk te blijven volgen, want we blijven staan waar we voor staan: kwaliteit, service, een goede oogzorg en tevreden klanten.” De Visser Optiek wenst iedereen prettige feestdagen en een heldere kijk op 2019.[l]